Κίνηση ματ από Ελληνική – Αποκτά το 100% της Hellenic Alico

Τον πλήρη έλεγχο της Hellenic Alico Life αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελληνική φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για απόκτηση του 27,5% που ελέγχει στην ασφαλιστική εταιρεία η Metlife Services Cyprus Limited, θυγατρική του Ομίλου MetLife.

Αν και από την τράπεζα δεν σχολίασαν τις σχετικές πληροφορίες, φαίνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι οριστική κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως η διοίκηση της τράπεζας να έχει καταλήξει και στη γενικότερη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε σχέση με τις ασφαλιστικές της εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως στο ενημερωτικό δελτίο που συνόδευε την πρόσφατη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, σημειωνόταν πως όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τις ασφαλιστικές του Ομίλου είναι ανοικτά και υπό μελέτη.

Η Hellenic Alico ευνοήθηκε σημαντικά από την απόκτηση των εργασιών του Συνεργατισμού και της σχετικής πελατειακής βάσης, αφού η τράπεζα σύνηψε Ομαδικό Συμβόλαιο Ασφάλειας Ζωής για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες, των οποίων οι πιστωτικές διευκολύνσεις έχουν μεταφερθεί από την πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη σχετική κάλυψη.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, τα οποία αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Hellenic Alico εμφανίζεται να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 22.5% σε σύγκριση με 3.66% που της αναλογούσε ένα χρόνο προηγουμένως. Τα συνολικά ασφάλιστρα της στον κλάδο υγείας ανήλθαν σε 25,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξης του 457.6%. Είναι ξεκάθαρο πως η απόκτηση των εργασιών του Συνεργατισμού δημιούργησε θετικές συνέργειες για την Hellenic Alico κάτι που προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητο εξ’ ου φαίνεται και η απόφαση της Ελληνικής να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ασφαλιστικής εταιρείας. Η Ελληνική κατέχει 725χιλ. μετοχές της ασφαλιστικής ενώ η Metlife 250 χιλ. μετοχές. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ελληνικής Τράπεζας, στο τέλος του 2018 τα μεικτά ασφάλιστρα της εταιρείας ήταν 12,1 εκατ. ευρώ και το κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία της Hellenic Alico ήταν 49 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων 33,6 εκατ. ευρώ, άρα τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν σε 15,4 εκατ. ευρώ. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής είναι ο Φοίβος Στασόπουλος, διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας και μέλη οι Mario Francisco Valesco, Αντώνης Καρπασίτης, Αδάμος Σαββίδης, Δημήτρης Ευσταθίου και Ανδρέας Παπαδάτος.
Πηγή: philenews.com

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]