Συντάξεις: Αυξήσεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης – Αναλυτικά παραδείγματα

Τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης στις συντάξεις αποκαθιστούν τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους που έχουν μεγάλο ασφαλιστικό βίο.

Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και τα 250 ευρώ φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Θόδωρο Βγενή τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης στις συντάξεις αποκαθιστούν τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους που έχουν μεγάλο ασφαλιστικό βίο.

Με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης ένας συνταξιούχος με 36 έτη ασφάλισης και 1000 ευρώ μισθό, σήμερα λαμβάνει κύρια σύνταξη 738 ευρώ. Με τα νέα ποσοστά θα φτάσει τα 782 ευρώ. Παράλληλα θα πάρει αναδρομικά 220 ευρώ. Την ίδια ώρα συνταξιούχος με 40 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 2.000 ευρώ, λαμβάνει σήμερα σύνταξη 1.224 ευρώ. Με τους νέους συντελεστές θα φτάσει τα 1384 ευρώ. Μάλιστα θα δικαιούται αναδρομικά 800 ευρώ. Πάντως αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις μόνο στα χαρτιά, ενώ οι αυξήσεις των συντάξεων αναμένονται μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ τα αναδρομικά πέντε μηνών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα καταβληθούν σε μία δόση.

Πηγή: ethnos.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]