Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης: Το βάρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού να πέσει στους μικρομεσαίους – Βίντεο

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέλυσε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στήριγμα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή την Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη στις 1-2 Νοεμβρίου, αλλά και το 2ο Chania Business Forum που ακολούθησε.

Μιλώντας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -το 99,2% των επιχειρήσεων στη χώρα- ο Πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη παροχής κινήτρων για την ανάπτυξή τους, δεδομένου ότι απασχολούν επίσης το 85% των απασχολουμένων της χώρας. Χαιρετίζοντας τον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ακόμη και σε αυτόν τον νόμο δεν δίνεται βαρύτητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τον τελευταίο έναν χρόνο, και μετά από το κλείσιμο περίπου 250.000 επιχειρήσεων στην περίοδο της 10ετούς κρίσης, παρατηρείται, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μία ανάκαμψη, με τις επιχειρήσεις ωστόσο που συστήνονται να ανήκουν στις λεγόμενες «επιχειρήσεις του 1 ευρώ», με επίκεντρο την εστίαση, και τη διάρκεια ζωής τους να είναι πολύ μικρή, της τάξης του 1-1,5 χρόνου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας και σχετίζονται κυρίως με το μικρό μέγεθός τους, τονίζοντας την αξία των συνεργατικών σχηματισμών προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν στον εντεινόμενο ανταγωνισμό και τα ολιγοπώλια, που στην περίοδο της κρίσης ενισχύθηκαν, αλλά και στην απουσία πηγών χρηματοδότησης για τη στήριξή τους.

Παρά το θετικό κλίμα που αυτή τη στιγμή επικρατεί στην αγορά, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε ότι αυτό δεν αποτυπώνεται στις ταμειακές μηχανές και τις τσέπες επαγγελματιών και επιχειρηματιών, καθώς πολλά από τα μέτρα -όπως η μείωση φόρων και εισφορών έχουν εφαρμογή από το 2020- και δεν επηρεάζουν την κατανάλωση.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, τέλος, στην κίνηση «17+1», μία συνεργασία Ευρώπης- Κίνας, στην οποία συμμετέχει και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η συμμετοχή του Ε.Ε.Α. οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του «Φόρουμ Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, το διάστημα 24-26 Οκτωβρίου 2019.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]