Ιστορικός επαναπατρισμός 150.000 τουριστών μετά την πτώχευση της Thomas Cook

Μετά από 178 χρόνια κυρίαρχης δράσης στον παγκόσμιο τουρισμό, o παλαιότερος τουριστικός οργανισμός της Βρετανίας η Thomas Cook Group υπέβαλε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

600.000 πελάτες της Thomas Cook, τουρίστες βρίσκονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και ο επαναπατρισμός τους θα πραγματοποιηθεί μέσω ασφαλιστικών καλύψεων. Πάρα πολλοί από αυτούς είναι Βρετανοί και σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, αρκετές χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κρήτη αφού το 80% των ξενοδοχείων της Κρήτης είχε συνεργασία με την Thomas Cook. Αγωνία επικρατεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο και την Κω. Μόνο πέρυσι 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσω της Thomas Cook. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε σε δήλωσή του ότι οι πρώτοι 22.000 τουρίστες θα αναχωρήσουν από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρεία Alix Partners ορίστηκε ειδικός σύμβουλος και θα συνεργαστεί με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα οι 150.000 Βρετανοί πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται στο εξωτερικό, το επόμενο διάστημα.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως η πτώχευση της Thomas Cook οδήγησε στη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης.Τα ξενοδοχεία που συνεργαζόταν η Thomas Cook θα αποζημιωθούν από την κυβέρνηση μέσω ασφαλιστικού σχήματος.Η εταιρεία απασχολεί 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το χρέος της εταιρείας έφτασε στα 1,9 δις ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Έγινε απόπειρα διάσωσής του με τον μεγαλύτερο μέτοχό του την Fosun και τις τράπεζες να σχεδιάζουν ανακεφαλαιοποίηση ύψους 900 εκατ. αλλά συμφωνία δεν επιτευχθεί.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]