Δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία – Έρχεται διεύρυνση του πλαισίου προστασίας

Την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση το 2020 ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαιώνοντας πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στη μάχη κατά του κορονοϊού θα συνεχιστούν.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, η κρίση είναι βαθιά και θα γίνει βαθύτερη», παραδέχθηκε ο κ. Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών.

«Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση το 2020», αποκάλυψε, για να επισημάνει πως «η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία και θα συνεχίσει να επιδεινώνεται».

«Χρέος όλων μας η ψυχραιμία, ώστε να προχωρήσουμε μετά σε δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Από την επόμενη εβδομάδα διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας ανακοίνωσε επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και το 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.

Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ.

«Θα ληφθούν άμεσα νέες πολιτικές, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η πορεία του ιού στη χώρα μας. Το κράτος απλώνει δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός για να επαναλάβει πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διάρκεια της κρίσης».

Πηγή: insider.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]