Υπάρχει πιθανότητα παράτασης για την επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών;

Δυστυχώς ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη οι συνάδελφοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και τραπεζικοί υπάλληλοι  που δεν συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες 75 ώρες επανεκπαίδευσης που ορίζει η Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ  «Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών». Αντιμέτωποι είναι τώρα με τον κίνδυνο να χάσουν την άδειά τους μετά την παρέλευση της πρώτης πενταετίας από την εφαρμογή του νόμου και να δώσουν εξ αρχής εξετάσεις για την εκ νέου απόκτηση της άδειάς τους.

Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε τα δύο μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας, το Ε.Ε.Α. και το Ε.Ε.Θ. διοργάνωσαν σεμινάρια επαναπιστοποίησης και για τους τρεις τομείς (Α,Β,Γ). Εκατοντάδες ήταν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και παρακολούθησαν σε αίθουσες ή on line τις ώρες που τους υπολείπονταν, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ε.Α. οι διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στα προγράμματα επανεκπαίδευσης ξεπέρασαν τους 1.000.

 Αν και δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για παράταση από πλευράς Τράπεζας Της Ελλάδος, το ΕΕΑ έχει στείλει ήδη επιστολή στα αρμόδια υπουργεία με την οποία εκφράζεται το αίτημα όλων των επιμελητηρίων της χώρας να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, ώστε οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να συμπληρώσουν τις ώρες της επανεκπαίδευσής τους.

Παρόλα αυτά, η Πράξη αναφέρει πως η συμπλήρωση των εβδομήντα πέντε ωρών παρακολούθησης σεμιναρίων οφείλετε να γίνεται σε διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού γνώσεων της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 16/2013, και έκτοτε τουλάχιστον εβδομήντα πέντε ώρες κατά το δυνατόν ισομερώς για κάθε επόμενη πενταετία.

Όπως και να έχει, ήδη τα επιμελητήρια έχουν ξεκινήσει να καλούν τα μέλη τους, προκειμένου να υποβάλουν τις βεβαιώσεις επαναπιστοποίησης, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά δίδει στα μέλη του τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις. Αντίστοιχα, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης χωρίς όμως, προς το παρόν, τη δυνατότητα on line αποστολής των βεβαιώσεων.

Δημοσιογραφικό τμήμα insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]