Υδρόγειος Ασφαλιστική – Vienna Insurance Group. Ένα Deal Που Δεν Έγινε (Ακόμη;)

Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν εκπρόσωποι του Vienna Insurance Group, ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με 50 ασφαλιστικές εταιρείες σε 25 χώρες και συνολικά ασφάλιστρα ύψους 9,4 δις ευρώ το 2014, επισκέπτονταν την Υδρόγειο Ασφαλιστική. Σκοπός τους η ενημέρωση και η καθοδήγησή τους αναφορικά με τη μεθοδολογία και τεχνογνωσία υλοποίησης δύο σημαντικών λύσεων της SAS, που είχε υιοθετήσει η ελληνική εταιρεία στους κρίσιμους τομείς της Διαχείρισης Δεδομένων και Ασφαλιστικής Απάτης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Υδρογείου στην Αθήνα, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, μεταξύ αυτών και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, δύο εκ των θυγατρικών του Αυστριακού ασφαλιστικού ομίλου στη Ρουμανία (ASIROM & OMNIASIG). Εκ μέρους της Υδρογείου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Παύλος Κασκαρέλης, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων και Αναλογιστικής, κ. Θάνος Αγγελόπουλος, καθώς και ομάδα εργασίας στελεχών των Διευθύνσεων Αποζημιώσεων, Διαχείρισης Κινδύνων – Αναλογιστικής και Εσωτερικού Ελέγχου.

Αυτή ήταν και πιθανότατα η πρώτη συνάντηση που έφερε κοντά τα δύο μέρη σε ένα ενδεχόμενο πιο στενής συνεργασίας. Και μάλλον ήταν η αρχή για μία πολύχρονη μετέπειτα συζήτηση για το ενδεχόμενο εξαγοράς της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας από το Vienna Insurance Group.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις συνεχίστηκαν και το επόμενο διάστημα οι οποίες μάλιστα επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή απόψεων για τις ασφαλιστικές αγορές της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι φήμες για εξαγορά της ελληνικής ασφαλιστικής του Παύλου Κασκαρέλη από το Vienna Insurance Group φουντώνουν.
Είναι Σεπτέμβριος του 2019, όταν οι φήμες για εξαγορά της Υδρογείου Ασφαλιστικής του Παύλου Κασκαρέλη από τον Αυστριακό όμιλο φουντώνουν και η αγορά ήδη έχει ξεκινήσει να το συζητάει στα ασφαλιστικά πηγαδάκια. Βέβαια, από την ίδια την εταιρεία αλλά και από τα στελέχη της τηρείται σιγή ιχθύος χωρίς να αποκλείουν κάθε σενάριο.
Εν τω μεταξύ, ήδη την τελευταία τριετία και ίσως ακόμη νωρίτερα στην αγορά γινόντουσαν συζητήσεις για το κατά πόσο οι μικρότερες εγχώριες ασφαλιστικές θα μπορέσουν να πορευτούν αυτόνομα τα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

Για πρώτη φορά οικονομική ιστοσελίδα αναφέρει για το deal επώνυμα.
Είναι τέλη Νοεμβρίου του 2019 όπου για πρώτη φορά μέσα από το euro2day.gr ο έγκυρος δημοσιογράφος Στέφανος Κοτζαμάνης αναφέρει σε ρεπορτάζ πως το deal είναι θέμα χρόνου για να κλείσει και η Υδρόγειος Ασφαλιστική να βρεθεί στο Group της Vienna Insurance. Μάλιστα ο δημοσιογράφος επικαλούμενος αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρει πως «η δραστηριότητα που έχει η Υδρόγειος στην Κύπρο δε θα περιληφθεί στο deal, αλλά θα παραμείνει στους σημερινούς ιδιοκτήτες της. Επίσης, μετά την υλοποίηση του deal, το ελληνικό Management θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.»

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους πηγές του insuranceforum.gr επιβεβαίωναν το deal και μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι στελέχη της εταιρείας ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν πως είναι θέμα εβδομάδων αν όχι ημερών για την ανακοίνωση ενός μεγάλου deal στην ασφαλιστική αγορά με πολλά οφέλη για επενδυτές και πελάτες.

Δεν τα βρήκανε πωλητές και αγοραστές;

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στον mavrogato.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]