Βοτσαρίδης: Δέσμευση χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων του ΤΕΑ Interlife για πέντε χρόνια

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης INTERLIFE ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ. (TEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ Ν.Π.Ι.Δ.) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του έτους 2019 με την έγκριση του Καταστατικού από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ/ Τεύχος Β’ 2150/07.06.2019). Εχθές ανακοινώθηκε  στους συνεργάτες, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Αθήνας παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας, κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη, αφού πρώτα είχε γίνει αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση και στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο ταμείο είναι το 18o προαιρετικό ταμείο που αποκτά άδεια από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή & το Υπουργείο Εργασίας και το 3o που ιδρύετε στον κλάδο της Ασφαλιστικής Αγοράς. Το TEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ Ν.Π.Ι.Δ. υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στον έλεγχο αφενός της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και αφετέρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σκοπός του TEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ Ν.Π.Ι.Δ. είναι η χορήγηση παροχών στους ασφαλισμένους, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη των ασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας και του θανάτου

Η Εταιρεία δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά τα λειτουργικά έξοδα του ταμείου για την πρώτη πενταετία. Δικαίωμα συμμετοχής στο ταμείο έχουν οι υπάλληλοι της εταιρείας αλλά και οι συνεργάτες της με προυπόθεση να έχουν παραγωγή στην εταιρεία μεγαλύτερη των €25.000 ετησιώς.

Στην παρουσίαση του ΤΕΑ Interlife χαιρέτισεεκτός από τον Γιάννη Βοτσαρίδη, ο κ. Χρ. Νούνης πρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. και ΔΣ ΤΕΑ Υπ. Οικονομικών, ενώ στην παρουσίαση του ΤΕΑ της INTERLIFE  μετείχαν οι  Χάρης Φύτρος Αναλογιστής – Χρηματοοικονομικός Αναλυτής και ο Απ. Δούμας, Διευθύνων Σύμβουλος της Prundential Informatics. Ο Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, Οικονομικός Διευθυντής της Tsakos Columbia Shipmanagement και πρόεδρος του ΤΕΑ, παρουσίασε τα πρώτα απτά αποτελέσματα:

«Ο όμιλος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. Πριν από 3 χρόνια ξεκίνησε η αναζήτηση μας μέσω εταιρείας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα ΤΕΑ. Δυστυχώς στην Ελλάδα το θεσμικό παρελθόν καθιστά ακόμα πιο ελκυστικές τέτοιες δράσεις στο εξωτερικό», τόνισε. «Σας καλώ να αδράξετε την ευκαιρία για το ίδιο σας το ασφαλιστικό μέλλον», πρόσθεσε.

Τα πλεονεκτήματα που θα έχουν όσοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στο ΤΕΑ της INTERLIFE συγκαταλέγοναι στα εξής:

  • 100 % Φορολογική Έκπτωση των Εισφορών
  • 100% Φορολογική Απαλλαγή των Εφάπαξ Παροχών
  • Θεμελίωση Δικαιώματος στις εισφορές από την πρώτη ημέρα
  • Εφάπαξ εισόδημα κατά την συνταξιοδότηση και Προστασία του βιοτικού επιπέδου
  • Δικαίωμα ίσης μεταχείρισης και ενημέρωσης
  • Δικαιώματα στην πρόσβαση σε έγγραφα του Ταμείου (ισολογισμός, λογαριασμός αποτελεσμάτων χρήσεως κλπ)
  • Δικαίωμα διαγραφής
  • Δικαίωμα στη μη απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  • Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους τους ενεργούς ασφαλισμένους
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εισφορές, τις παροχές αλλά και τη διαδικασία εγγραφής στο ταμείο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.teainterlife.gr
Δημοσιογραφικό Τμήμα
Αντώνης Αντωνόπουλος

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]