Τι θα γίνει με την ανανέωση των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών; 

Επιστολή προς προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΕΑ και αντιπρόεδρος (αρμόδιος για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση) της ΚΕΕΕ  Ι. Χατζηθεοδοσίου ζητώντας την συμβολή τους στη διευκόλυνση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών παρατείνοντας το χρόνο που μπορεί να γίνει αυτό έως τις 31 Μαΐου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα λόγω του κορονοϊού έχουν επηρεάσει καθοριστικά την καθημερινότητα και τις συνθήκες ασκήσεως των επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από συζητήσεις με τα Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τα Συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του κλάδου θεωρώ αναγκαίο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η πρότασή μου είναι να μετατεθεί στις 31 Μαΐου από 30/3 που ισχύει σήμερα αφήνοντας χρονικό περιθώριο τους επαγγελματίες –που δε μπορούν ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως- να μπορέσουν να προσέλθουν στα Επιμελητήρια να τακτοποιήσουν την άδειά τους.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση θεωρώ ότι συμβάλλουμε καθοριστικά στην ομαλοποίηση της αγοράς μας και θα στηρίξουμε ένα κλάδο που έρχεται σε επαφή με πολίτες, εξυπηρετεί, βρίσκεται κοντά σε ασφαλισμένους και παρέχει κοινωνικό έργο κάτω από έκτακτες συνθήκες, και συνεπώς χρειάζεται την περαιτέρω στήριξη που θεωρώ ότι του δίνουμε με την παράταση της ανανέωσης της άδειάς του.»

Παράλληλα, αίτημα να εξετασθεί το θέμα που δημιουργείται με την ανανέωση των αδειών πλήθους επαγγελματιών, κυρίως της Περιφέρειας, λόγω των ειδικών συνθηκών που ισχύουν πλέον, υπέβαλε η ΕΕΑΕ μέσω επιστολής.

Δείτε την επιστολή:

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]