Τι θα γίνει με την αναδιαμόρφωση του ΕΛΓΑ και τις ασφαλιστικές

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα παρουσιάσει την παρέμβαση για τις αγροτικές ασφαλίσεις. Θα αφορά την κάλυψη των ζημιών, τα ασφάλιστρα, την ταχύτητα πληρωμής, τη δυνατότητα προκαταβολών και τη σχέση των παραγωγών με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Στο νομοσχέδιο θα δοθεί έμφαση στις οργανώσεις και τις ομάδες παραγωγών, στο Αγροτικό Επιμελητήριο και στη συμμετοχή στο Στρατηγικό Συμβούλιο προέδρων των εποπτευόμενων οργανισμών.

Η παρέμβαση αυτή με την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ αναμένεται να επιλύσει χρόνια προβλήματα του τομέα και θα δώσει μια ανάσα σταθερότητας στον οργανισμό και στον τομέα γενικότερα.

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, αυτή τη στιγμή, εκτός από το 4% των εισφορών υπέρ του ΕΛΓΑ που αντιστοιχούν στην κάλυψη συγκεκριμένων ζημιών από τον Οργανισμό, ο αγρότης είναι ελεύθερος να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα και να ασφαλίσει για επιπλέον κινδύνους την παραγωγή του. Στόχος είναι μέσα σε αυτό το 4% να ενταχθεί η ιδιωτική ασφάλιση, ωστόσο στον αγροτικό κόσμο εκφράζονται φόβοι για ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και περαιτέρω αύξηση των εισφορών. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εγχείρημα της ιδιωτικής ασφάλισης έχουν εκφράσει μία γαλλική και μία γερμανική εταιρεία, ενώ το εξετάζουν και εταιρείες της εγχώριας αγοράς.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]