Τι δήλωσε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για το θέμα της ΝΝ στο The Insurer;

Η ασφαλιστική αγορά της χώρας πλέει σε ταραγμένα ύδατα από τη στιγμή που στα μέσα του καλοκαιριού μέρος των συνεργατών της ΝΝ αρνήθηκε να υπογράψει τις νέες συμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες περιείχαν όρους που αντιτίθενται στις διατάξεις του Ν.4583/18.

Η δημοσιογραφική ομάδα του insuranceforum.gr δημοσιεύει για πρώτη φορά στο The Insurer ένα πλήρες αφιέρωμα γύρω από το θέμα των συμβάσεων με δηλώσεις φορέων της Αγοράς, ξεκαθαρίζοντας το τι υποδεικνύει ο νόμος του κράτους σχετικά με τις συναλλακτικές σχέσεις των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων.

Ωστόσο, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, η ασφαλιστική εταιρεία «ΝΝ Hellas» προχώρησε σε καταγγελία συμβάσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δε δέχθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση της εταιρείας.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ δήλωσε για το θέμα στο πρώτο τεύχος του The Insurer:

«Η περίπτωση της ΝΝ και η άρνησή της να προσαρμοστεί στη νέα νομοθεσία, είναι ένα θέμα που μας προβλημάτισε ιδιαιτέρως γι΄ αυτό και ως Επιμελητήριο (ΕΕΑ) παρεμβήκαμε κατόπιν των αναφορών που δεχθήκαμε από μέλη μας.

Σαφώς και δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων στην αγορά, όμως όταν αυτές αποτελούν μονόδρομο τότε σαφώς και τον ακολουθούμε.

Στο πλαίσιο αυτό είναι δεδομένο ότι το ΕΕΑ στηρίζει τα μέλη του, τα Σωματεία και τον κλάδο. Θεωρούμε πρώτιστο χρέος της εταιρείας να δείχνει τον σεβασμό της απέναντι στη νομοθεσία και κυρίως απέναντι στους ανθρώπους-συνεργάτες της ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Εκτιμώ, ότι μια εταιρεία μεγάλη, πολυεθνική, όπως εξάλλου και κάθε εταιρεία, δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει τους ανθρώπους της και έναν κλάδο. Ούτε να ερμηνεύει αυτό που με σαφήνεια ορίζεται.
Επίσης, δε μπορεί να ακολουθεί τη δική της τακτική, προσβάλλοντας και τον κλάδο τον οποίο ανήκει καθώς οι άλλες εταιρείες δε δημιούργησαν πρόβλημα. Όμως, το θέμα είναι ευρύτερο. Ακόμα και να προσπεράσουμε το τυπικό, υπάρχει και ένα ουσιαστικό ζήτημα που η ΝΝ με τη στάση της έθιξε σφοδρά. Το νομοθετικό κείμενο που παρέβλεψε να αποτυπώσει στις συμβάσεις της, προέκυψε μέσα από ένα μακρύ διάλογο με τη συμμετοχή όλης της αγοράς (Εποπτείας, Σωματείων, Επιμελητηρίου) που αποδεικνύει την συναίνεση, τη σύμπνοια, τη στενή σχέση που έχουμε δημιουργήσει με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της
ιδιωτικής ασφάλισης.

Πώς έρχεται να διαταράξει την ισορροπία που έχει επιτευχθεί; Πώς θεωρεί σωστό να καταγγέλλει τις συμβάσεις όσων αρνούνται να υπογράψουν αυτό που η ΝΝ δημιούργησε αποκλίνοντας της νομοθεσίας;

Γι’ αυτό και εμείναμε διακριτικά. Παραμείναμε σταθεροί στις αξίες μας, στις αρχές μας. Σεβαστήκαμε την αγορά (που εφάρμοσε την νομοθεσία) και ζητήσαμε από τη ΝΝ να συνταχθεί αρμονικά στην κοινή μας προσπάθεια για μια καλύτερη ιδιωτική ασφάλιση».

Τι ισχύει με τη σύμβαση της εταιρείας της ΝΝ Ασφαλιστικής; Ταυτόχρονα, τι δήλωσαν η Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε., Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου και ο Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Α.Σ.;

Γίνετε συνδρομητής και διαβάστε όλες τις απαντήσεις στο The Insurer Που κυκλοφορεί.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]