Τη χρονική παράταση ισχύος των ασφαλιστικών συμβολαίων, ζητά το Ε.Ε.Α.

Με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά να δοθεί ολιγοήμερη παράταση ώστε να μην ακυρωθούν ασφαλιστικά συμβόλαια πολιτών.

Συγκεκριμένα, αντί να ακυρώνονται στις 7 ημέρες , όπως προβλέπει σήμερα ο Νόμος, το Ε.Ε.Α. προτείνει τις 20 ημέρες ισχύος μετά τη λήξη του συμβολαίου, προκειμένου να διευκολυνθούν χιλιάδες πολίτες που λόγω των έκτακτων μέτρων πιθανόν να έχουν δυσχέρεια με την ηλεκτρονική πληρωμή.

Την πρόταση του το Ε.Ε.Α. τη διατυπώνει προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και τις ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της, ζητώντας να υιοθετήσουν την άποψη για παράταση χρόνου στην ακύρωση ενός συμβολαίου, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με την πρωτοβουλία του αυτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως τονίζει ο Πρόεδρος του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και στήριξη, τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσο και στη λειτουργία της αγοράς.

Πηγή: insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]