Συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές ξεκίνησε η Εθνική Ασφαλιστική

Ο κύκλος παρουσιάσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ξεκινήσει και γίνεται ξεχωριστά με κάθε υποψήφιο επενδυτή. Νέα συνάντηση είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της CVC Capital με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της CVC ελληνικής καταγωγής, ο Άλεξ Φωτακίδης.

Στο επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις και με τους εκπροσώπους της Fosun, του δεύτερου διεκδικητή των μετοχών, αλλά και με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Värde Partners.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε στον κύκλο παρουσιάσεων της εταιρείας, πράγμα που δίνει νέα δυναμική στον διαγωνισμό πώλησης της Ασφαλιστικής καθώς συμμετέχει ως anchor investor. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η EBRD πρόκειται να συμμετάσχει στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό περίπου 10%, συνεπενδύοντας μαζί με τον προτιμητέο επενδυτή που θα ανακηρυχθεί από τη διαδικασία.

Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, δηλαδή εντός του Φεβρουαρίου.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]