Πώς κατανέμονται σε κατηγορίες οι 19.000 επαγγελματίες ασφαλιστές της χώρας;

Του Γιάννη Χαρονικολάου για το asfalisinet.gr

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδα στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 19,155 επαγγελματίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς έχουν ανανεωμένη εγγραφή και άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος από τα κατά τόπους Επιμελητήρια.

Σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν δηλώσει για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας προκύπτει ότι η πλειοψηφία έχει την ιδιότητα του Ασφαλιστικού Πράκτορα σε πλήθος είναι 15496 και ακολουθούν όσοι έχουν την ιδιότητα του Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων 2154.

Αμέσως μετά με την ιδιότητα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι 658, ενώ 374 έχουν την ιδιότητα του Μεσίτη Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων.

Με εταιρική μορφή δραστηριοποιούνται 285 που δηλώνουν Εταιρία Ασφαλιστικών Πρακτόρων94 που δηλώνουν Εταιρία Ασφαλιστικών Συμβούλων, 49 που δηλώνουν Εταιρία Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων19 που δηλώνουν Εταιρία Μεσιτών Ασφαλίσεων18 που δηλώνουν Εταιρία Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, ενώ υπάρχουν και 8 που δηλώνουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως δεύτερη δραστηριότητα.
Δείτε τον Πίνακα:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]