Περισσότερη σιγουριά στο ταξίδι σας με την Νομική Προστασία Οχήματος της ARAG

Για τον ιδιοκτήτη ή οδηγό οχημάτων δεν φτάνει η υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Εξίσου σημαντική είναι η ασφάλιση Ν.Π. που εξασφαλίζει τα δικά του συμφέροντα. Η Νομική προστασία Οχήματος & Οδηγού της ARAG oλοκληρώνει το υποχρεωτικό ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων & εξασφαλίζει τον ίδιο τον ιδιοκτήτη ή οδηγό του οχήματος, να διεκδικεί τα έννομα δικαιώματα του, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη κάλυψη που τον βγάζει από τα δύσκολα.

Σε ποιες περιπτώσεις προστατεύει η ARAG;

Στο τροχαίο ατύχημα

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος εμπλακεί σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που δεν ευθύνεται ή η υπαιτιότητα είναι αμφισβητούμενη η ARAG αναλαμβάνει να διεκδικήσει για λογαριασμό του αποζημίωση ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, για:

 • τα έξοδα επισκευής του αυτοκινήτου του,
 • την οικονομική ζημιά που υφίσταται από την απώλεια, στέρηση ή μη χρήση του ζημιωθέντος οχήματος,
 • τα διαφυγόντα κέρδη,
 • τη μείωση τής εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου,
 • τα νοσοκομειακά και ιατρικά έξοδα,
 • την ψυχική οδύνη όταν υπάρχει τραυματισμός,
 • την χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης,
 • τα έξοδα μίσθωσης ταξί,
 • την διεκδίκηση της ιδιοσυμμετοχής σε περίπτωση μικτής ασφάλισης κλπ.

Στα ποινικά αδικήματα

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος κατηγορείται για τον εξ’ αμελείας θάνατο ή τραυματισμό τρίτου προσώπου, η ARAG αναλαμβάνει τα έξοδα της υπεράσπισής του σ’ όλα τα ποινικά δικαστήρια μέχρι τον Αρειο Πάγο.

Στην τροχαία παράβαση

Όταν ο ασφαλισμένος υποπέσει σε τροχαία παράβαση ή αδίκημα, η ARAG αναλαμβάνει τα έξοδα της ποινικής του υπεράσπισης, όπως παραπάνω.

Στην αγορά, πώληση και επισκευή αυτοκινήτου

Όταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές που προκύπτουν από την αγορά, πώληση, ανταλλαγή ή επισκευή του ασφαλισμένου αυτοκινήτου του, η ARAG αναλαμβάνει να διεκδικήσει τις αστικές του απαιτήσεις κατά του αντιδίκου.

Στην αφαίρεση άδειας, διπλώματος ή πινακίδων

Σε περίπτωση που αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδήγησης ή οι πινακίδες του αυτοκινήτου αναλαμβάνουμε τα έξοδα, τις απαραίτητες ενστάσεις και προσφυγές στις αρμόδιες διοικητικές αρχές και διοικητικά δικαστήρια.

Με την ασφαλιστική εταιρία

Όταν ο ασφαλισμένος έχει διαφορές με την δική του ασφαλιστική εταιρία από ασφαλιστήρια μικτής κάλυψης, φωτιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου του, η ARAG είναι στο πλευρό του για να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Προστασία στο Εξωτερικό

Για όσες περιπτώσεις παρέχεται Νομική Προστασία στην Ελλάδα για τις ίδιες προστατεύουμε τον ασφαλισμένο μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και στις χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο Θάλασσα. Εδώ θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζει ένα τροχαίο συμβάν εκτός Ελλάδος.

Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της γλώσσας που αντιμετωπίζει ο κάθε οδηγός στο εξωτερικό αλλά πολύ περισσότερο οι υπέρογκες αμοιβές εκτιμητών, ειδικών πραγματογνωμόνων και κυρίως των δικηγόρων που είναι βεβαίως δική μας υπόθεση.

Παρόμοιες όμως δυσκολίες παρουσιάζονται και όταν γίνει μία σύγκρουση με ένα αλλοδαπό όχημα στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται ειδική νομοθεσία και ειδικές διαδικασίες διακανονισμού της ζημιάς.

Οι ασφαλισμένοι όμως της ARAG δεν έχουν να σκεφθούν τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί η ARAG αναλαμβάνει όλες τις σχετικές δαπάνες και ένα επιτελείο γλωσσομαθών διακανονιστών και δικηγόρων τους συμπαρίσταται διαρκώς.

Μπορείτε να δηλώσετε Online το ενδιαφέρον σας ΕΔΩ.

Η ARAG πληρώνει για εσάς:

 • τις δικηγορικές αμοιβές
 • τα δικαστικά έξοδα
 • τις αποζημιώσεις των δικαστικών επιμελητών
 • τις αποζημιώσεις κλητευθέντων μαρτύρων και διοριζομένων από το δικαστήριο πραγματογνωμόνων
 • την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ARAG στην ιστοσελίδα: arag.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]