Παρακολούθησαν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τα σεμινάρια επαναπιστοποιήσεων που όφειλαν την τελευταία 5ετία;

Είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, παρόλα αυτά ακούγεται έντονα στην αγορά, ότι πολλοί «ξέχασαν» την υποχρέωσή τους να συγκεντρώσουν 75 ώρες επαναπιστοποίησης ισάριθμα ανά έτος.

Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε τα δύο μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας, το Ε.Ε.Α. και το Ε.Ε.Θ. διοργάνωσαν σεμινάρια επαναπιστοποίησης και για τους τρεις τομείς (Α,Β,Γ). Εκατοντάδες ήταν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και παρακολούθησαν σε αίθουσες ή on line τις ώρες που τους υπολείπονταν, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ε.Α. οι διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στα προγράμματα επανεκπαίδευσης ξεπέρασαν τους 1.000!

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται έντονα περιπτώσεις διαμεσολαβητών που… ξέχασαν τη διαδικασία της επαναπιστοποίησης!

Σύμφωνα λοιπόν, με την υφιστάμενη νομοθεσία, όλοι όσοι αμέλησαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα επαναπιστοποίησης θα κληθούν να δώσουν εξ αρχής εξετάσεις για την εκ νέου απόκτηση της άδειάς τους.

Όπως και να έχει, ήδη τα επιμελητήρια έχουν ξεκινήσει να καλούν τα μέλη τους, προκειμένου να υποβάλουν τις βεβαιώσεις επαναπιστοποίησης, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά δίδει στα μέλη του τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις. Αντίστοιχα, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης χωρίς όμως, προς το παρόν, τη δυνατότητα on line αποστολής των βεβαιώσεων.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]