Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των πρώτων επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ανακοινώνει πως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των πρώτων επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων μελών του Συλλόγου στο πλαίσιο των οδηγιών της FUEDI (The European Federation of Loss Adjusters Experts) και σύμφωνα με τα υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα που εφαρμόζονται για την επαγγελματική πιστοποίηση των μελών της σε όλη την Ευρώπη.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων (http://www.labrmi-unipi.gr/el/normal/home), διευθυντής του οποίου είναι ο γνωστός και στην ασφαλιστική αγορά, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Από την πλευρά του ο κ. καθηγητής υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά και δη το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων στέκεται αρωγός και συμβάλει σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ασφαλιστική αγορά και τους φορείς που την εκπροσωπούν.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις αποτελούν την πρώτη γενιά επαγγελματιών πραγματογνωμόνων με πιστοποιημένες γνώσεις ασφαλιστικής παιδείας και δεξιότητες χειρισμού σοβαρών και πολυσύνθετων υποθέσεων ζημιών όλων των ασφαλιστικών κλάδων πλην τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Τατάρογλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου δήλωσε ευτυχής που η παρακαταθήκη που άφησαν οι προηγούμενες γενιές, βρήκε πρόσφορο έδαφος και πλέον το επάγγελμα του πραγματογνώμονα αναβαθμίζεται και βρίσκει την θέση που του αρμόζει. Με την εξέλιξη αυτή γυρίσαμε σελίδα και ξεκινάμε στην διαμόρφωση μιας νέας γενιάς πραγματογνωμόνων που θα προσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και θα διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες.

Ο κ. Μασέλης, Έφορος ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η Πιστοποίηση είναι διεθνώς αναγκαία και απαραίτητη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα του επιτελικού ρόλου του Συλλόγου στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των εγγεγραμμένων μελών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Ήδη προγραμματίζεται η νέα σειρά εξετάσεων καθώς νέα μέλη εγγράφονται στον Σύλλογο και η απονομή των πιστοποιήσεων θα γίνει το προσοχές διάστημα σε ειδική τελετή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ. Νεκτάριο και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράσταση τους με την άψογη διενέργεια των εξετάσεων και συγχαίρει του επιτυχόντες για το επίτευγμά τους.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]