Ο Παύλος Μυλωνάς για την Εθνική Ασφαλιστική

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους εχθές πως ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία, Banca Romaneasca.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕΤΕ”) ανακοίνωσε εχθές την ολοκλήρωση της πώλησης του 99.28% της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία, Banca Romaneasca SA (“BROM”), (η “Συναλλαγή”), στην Export-Import Bank of Romania (“EximBank”), μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) του Ομίλου ΕΤΕ για το Q3.19 κατά περίπου 24 μονάδες βάσης.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Filip & Company ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]