Νέοι έλεγχοι και πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρείες

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναμένεται να επιβάλλει νέα πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά το πρόστιμο των 240.000 ευρώ που επέβαλε σε ασφαλιστική εταιρεία προ ημερών, η γενική γραμματεία του Υπουργείου θα ανακοινώσει και νέες κυρώσεις κατά ασφαλιστικών εταιρειών που περιλαμβάνουν καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις τους.

Το Υπουργείο φαίνεται ότι άρχισε να εξετάζει υποθέσεις που προέρχονται από καταγγελίες καταναλωτών παρελθόντος διαστήματος. Στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας, η αρμόδια διεύθυνση εξετάζει την ορθότητα των καταγγελιών και στο βαθμό που θα διαπιστώσει ότι ισχύουν, καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να τοποθετηθούν σχετικά. Ανάλογα, δε, με την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης αρμόδια επιτροπή αποφασίζει το κατά πόσο θα επιβληθεί πρόστιμο, ενώ σε κάθε περίπτωση ζητείται από τις εταιρείες να απαλείψουν από τις συμβάσεις τους τούς παράτυπους όρους.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, η προσοχή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή επικεντρώνεται στον ακατάσχετο λογαριασμό, καθότι, βάσει πάντα καταγγελιών, σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι οι τράπεζες καταστρατηγούν το νόμο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]