Μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δεν αποδίδονταν ποτέ σε ΑΕΔΑΚ πολυεθνικής ασφαλιστικής

Σε μία τεράστια αποκάλυψη προχώρησε σήμερα ο mavrosgatos.gr σύμφωνα με την οποία για περισσότερο από μία 5ετία η FerryHills διέθετε προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων τουλάχιστον για μία Α.Ε.Δ.Α.Κ που ανήκει σε πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς. Όμως τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέπραττε δεν τα απέδιδε ποτέ στην Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια όταν πριν λίγο καιρό κάποιοι επενδυτές αναζήτησαν τα επενδυμένα κεφάλαιά τους με αποτέλεσμα να αρχίσει να ξεδιπλώνεται ένα τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο.

Ήδη έχουν κατατεθεί αγωγές προς όλες τις πλευρές χωρίς βέβαια να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως οι εν λόγω εταιρείες σύμφωνα με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έχουν πια άδεια να παρέχουν τις επενδυτικές υπηρεσίες τους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η εν λόγω πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία η οποία είναι πολύ γνωστή στην χώρα μας προσπαθεί να συγκαλύψει τις αποκαλύψεις για να μη δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την φήμη της.

Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με δημοσίευμα στο liberal.gr με τίτλο «τι συμβαίνει με την First Zurich Trust A.G και το Χρηματιστήριο Αθηνών;» γίνεται αναφορά σε μία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ελληνικών συμφερόντων με επωνυμία First Zurich Trust AG η οποία – πάντα σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ – δρομολογεί την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο έχοντας αφήσει να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με την ίδια την ΕΧΑΕ για την δημιουργία ενός νέου χρηματιστηριακού δείκτη εταιρικής διακυβέρνησης.

Καλά πληροφορημένες πηγές του liberal έγραφαν (με ημερομηνία 21/5/2020) ότι η διοίκηση του ΧΑ θορυβημένη από τις οχλήσεις πολλών εταιρειών που έγιναν αποδέκτες σχετικών παρουσιάσεων από την First Zurich Trust AG, ενημέρωσε με εσωτερικά σημειώματα τις εισηγμένες ότι το Χρηματιστήριο δεν έχει καμία εμπλοκή ή συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία ως προς την κατάρτιση του συγκεκριμένου δείκτη.

Εκείνο το διάστημα το Χρηματιστήριο Αθηνών κινητοποιήθηκε όταν υπέπεσε στην αντίληψή του ότι η επικοινωνιακή πολιτική της εν λόγω εταιρείας πιθανόν να το ενέπλεκε.
Παρά τις κρούσεις που έγιναν προς την First Zurich Trust AG η εταιρεία φαίνεται πως συνέχισε να προσεγγίζει εισηγμένες εταιρείες, με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να απευθυνθεί με “εσωτερικές” επιστολές για να δώσει διευκρινίσεις.

Ποια είναι όμως η First Zurich Trust AG;
Επικεφαλής της First Zurich Trust AG είναι ο κ. Γιάννης Έξαρχος o οποίος εμφανίζεται στο βιογραφικό του ως στέλεχος με εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κεφαλαίων. Η εταιρεία του είναι εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο της Ζυρίχης, ενώ τα γραφεία της βρίσκονται στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της F.Z.T A.G γίνεται ειδική αναφορά στην διάθεση και πώληση ασφαλιστικών προϊόντων Υγείας και Περιουσίας καθώς και tailor made προϊόντων.

Η εμπλοκή της FerryHills Capital Partners Limited
Εν τω μεταξύ ο κ. Γιάννης Έξαρχος εμφανίζεται και ως διευθυντής της FERRYHILL CAPITAL PARTNERS LIMITED, ιδρυθείσας το 2011 με έδρα την Κύπρο και υποκατάστημα στην Αθήνα για την οποία όμως πληροφορίες αναφέρουν πως για ένα μεγάλο διάστημα, από το 2015 και έπειτα πιθανώς να διέθετε αμοιβαία κεφάλαια για λογαριασμό Α.Ε.Δ.Α.Κ που ανήκει στον όμιλο πασίγνωστης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην χώρα μας.

Διαβάστε τη συνέχεια της είδησης στο mavrosgatos.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]