Λήγει αύριο η προθεσμία ανανέωσης της άδειας των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η παράταση μετά από αγώνες σύσσωμων των σωματίων και των συλλόγων του ασφαλιστικού κλάδου δόθηκε, διότι ο αριθμός των διαμεσολαβητών που δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες επαναπιστοποίησης, που ορίζει η Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ «Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών», σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιζαν τους 3.000 εκ των οποίων 2.000 ήταν ανεξάρτητοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και 1.000 υπάλληλοι τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η γενναιόδωρη τρίμηνη παράταση λόγω των έκτακτων συνθηκών του Covid-19 ήταν η τελευταία ευκαιρία για τους διαμεσολαβητές να καταθέσουν το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης και τις ώρες επαναπιστοποίησης. 

Το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να καλυφθεί κάθε ανάγκη οπότε και όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα έπρεπε να είχαν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους. Παρόλα αυτά, μόνο στην Αθήνα δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους περίπου 1500 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Κυριάκος Μερελής, Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Διοικούσας Επιτροπής Ε.Ε.Θ., Οικονομικός Επόπτης International Chamber of Commerce (ICC) HELLAS

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Διοικούσας Επιτροπής Ε.Ε.Θ., σε επικοινωνία που είχε το Insuranceforum.gr μαζί του, ανέφερε πως: “Οι υπόχρεοι προς ανανέωση αδείας στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ήταν 550 σε αριθμό. Έως σήμερα, 330 έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παραμένουν όμως, περίπου 100 διαμεσολαβητές που έχουν καταθέσει τα έγγραφα που απαιτούνταν με εκκρεμότητες και περίπου 100 ακόμα ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που δεν έχουν καταθέσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας.”

Όλοι αυτοί θα βρεθούν από τα μέσα της εβδομάδας εκτός επαγγέλματος και θα είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν τις εξετάσεις πιστοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ανανέωση αδείας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δείτε εδώ.

Δημοσιογραφικό Τμήμα insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]