Η TESLA MOTORS διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του InsuranceForum.gr τις οποίες επιβεβαιώνουν και στελέχη μέσα από την Εθνική Ασφαλιστική στα τέλη αυτής της εβδομάδας η Tesla Motors και συγκεκριμένα το επενδυτικό fund «Tesla asset management PLC» θα δηλώσει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μπορεί η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών να έληξε στις αρχές του προηγούμενου μήνα και μόνο η CVC Capital Partners να έχε καταθέσει προσφορά, το έντονο ενδιαφέρον της Tesla Motors, όμως αναγκάζει την πωλήτρια Εθνική Τράπεζα να κάνει δεκτή τη δεσμευτική προσφορά και αυτού του υποψήφιου αγοραστή.

Το τελευταίο διάστημα σε έγκυρα έντυπα του εξωτερικού κυκλοφορούσε ως φήμη η συγκεκριμένη είδηση ιδιαίτερα έντονα όμως για λόγους που δεν είναι ακόμη γνωστοί στην χώρα μας δε δημοσιοποιήθηκε κάτι συγκεκριμένο. Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Tesla Motors μέσω της θυγατρικής TESLA GREECE θα έχει ως αποτέλεσμα τον επαναπροσδιορισμό του χάρτη της ιδιωτικής ασφάλισης δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο δυνατό χρηματοοικονομικά σχήμα εισέρχεται σε ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με CEO μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα μας (μας ζητήθηκε να μην αναφέρουμε το όνομά του), μας έγινε γνωστό ότι η εν λόγω εξαγορά θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών λόγω των επικείμενων εξαγορών που θα έρθουν. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC ο  Διευθύνων Σύμβουλος της TESLA κ. Elon Musk ανέφερε πως το ενδιαφέρον της εταιρείας στρέφεται και στην εξαγορά επιλεγμένων ασφαλιστικών εταιρειών σε χώρες με επενδυτικό μέλλον. Μάλιστα προχώρησε και παραπέρα λέγοντας πως ο συνδυασμός των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των αυτοματισμών που έρχονται με την εμπειρία και γνώση μίας ασφαλιστικής εταιρείας θα δώσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη και κυρίως στην ασφάλεια των νέων τεχνολογιών.

Η είδηση όμως, έχει και περεταίρω προεκτάσεις που μάλλον θα συζητηθούν έντονα το επόμενο διάστημα και ίσως υπάρξουν και γενικευμένες αντιδράσεις από τα δίκτυα συνεργαζόμενων γραφείων με την Εθνική Ασφαλιστική.

Στέλεχος της TESLA GREECE σχολίασε πως στα άμεσα σχέδια της εταιρείας αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά θα είναι η διασύνδεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Insure My Tesla ( https://www.tesla.com/en_GB/support/insuremytesla ) με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας direct ασφαλειών στην χώρα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως στον τομέα των «απευθείας πωλήσεων» θα επενδυθεί ένα κεφάλαιο της τάξης των 18.000.000 €.

Ήδη ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες αναφέρει πως «Η είσοδος της TESLA στο επενδυτικό κεφάλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί ακόμη έναν λόγο να αντιδράσουμε στις διαδικασίες που θέλουν την Εθνική Ασφαλιστική να απαξιώνεται. Η εξαγορά της εταιρείας που με τόσο κόπο και αγώνα φέραμε στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς, από την TESLA θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Κανείς μας δεν θέλει ένα ψυχρό CEO σαν τον Elon Musc ο οποίος με ότι έχει καταπιαστεί το έφτασε στο χείλος του γκρεμού!»

Ήδη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο Αντιπρόεδρος είχαν συνάντηση με στελέχη της TESLA GREECE για να τους εκφράσουν τους όρους τους εφόσον προχωρήσει η συναλλαγή.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως η TESLA αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα προσφέρει σε ειδικές τιμές, ηλεκτροκίνητα οχήματα σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας αλλά και σε μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.

Λίγα λόγια για την TESLA MOTORS. Η Τέσλα Μότορς (Tesla Motors) είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla Motors είναι εισηγμένη εταιρεία, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στον χρηματιστήριο NASDAQ με το σύμβολο TSLA. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013, η TESLA είχε κέρδη, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Tesla απέσπασε για πρώτη φορά την προσοχή του κοινού με την παραγωγή του Tesla Roadster, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Το δεύτερο όχημα της εταιρείας είναι το Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το Model X. Το επόμενο μοντέλο της εταιρείας θα είναι το Model 3. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Model S ξεπέρασαν το ορόσημο των 100.000 αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή 3,5 χρόνια μετά την παρουσίασή του. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ήλον Μασκ, έχει πει ότι οραματίζεται την Tesla Motors ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]