Οι κορυφαίοι ευρωπαïκοί ασφαλιστικοί όμιλοι το 2018

Υπεροχή γαλλικών εταιρειών

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Swiss Re για την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά (Sigma Series 3/2019, World Insurance: the great pivot east continues), η άνοδος διεθνώς του ΑΕΠ ενίσχυσε το 2018 την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών, με τις αναδυόμενες αγορές να καταγράφουν από το 2008 αύξηση της τάξεως του 7,9%.

Σε ευρωπαïκό επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση Ranking of the Largest Insurance Groups in 2018 της MAPFRE, η Γαλλία, 5η ασφαλιστική αγορά παγκοσμίως, κυριαρχεί με τις εταιρείες της να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος συνολικά και στον κλάδο Ζωής.

Αναλυτικά:

1. Σύνολο

Τέσσερις γαλλικές εταιρείες συγκαταλέγονται στο top 10 της ευρωπαïκής αγοράς, το οποίο συμπληρώνουν δύο εταιρείες από Γερμανία, δύο από Η. Βασίλειο και ανά μία από Ελβετία και Ιταλία. Η πρώτη στην Ευρώπη ΑΧΑ το 2018 καταλαμβάνει – και παγκοσμίως – την πρώτη θέση με βάση τα non banking assets και την δεύτερη θέση με βάση τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης ΑΜ Best.

Αναλυτικά στοιχεία για το ευρωπαïκό top 10 εδώ

2. Aσφαλίσεις Ζωής

Τέσσερις γαλλικές εταιρείες συγκαταλέγονται στο συγκεκριμένο top 10 (στη πρώτη θέση η ΑΧΑ), το οποίο συμπληρώνουν δύο εταιρείες από Γερμανία και Ιταλία και ανά μία από Γερμανία και Ολλανδία.

Αναλυτικά στοιχεία για το ευρωπαïκό top 10 Ζωής εδώ

3. Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Το συγκεκριμένο top 10 αποτελείται από τρεις γαλλικές και τρεις γερμανικές εταιρείες και ανά μία από Ελβετία Η. Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία.

Αναλυτικά στοιχεία για το ευρωπαïκό top 10 Ασφαλίσεων κατά Ζημιών εδώ

4. Μικτός (συνδυαστικός) δείκτης

Η Generali καταγράφει την καλύτερη απόδοση για το 2018 (93%), ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι το σύνολο των δέκα εταιρειών του σχετικού top 10 δεν υπερβαίνει το όριο του 100%.

Αναλυτικά στοιχεία (μικτός δείκτης/δείκτης εξόδων/δείκτης ζημιών) εδώ

Πηγή: MAPFRE, Ranking of the Largest Insurance Groups in 2018

Δείτε την έκθεση ΕΔΩ

Δρ. Γιώργος Κ. Κασάπης

Ασφαλιστικός Πράκτορας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]