Η ιδιωτική ασφάλιση για ακόμη μία φορά στέκεται αρωγός των πληγέντων

Ένα νέο στοίχημα για την ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί η άμεση στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «ΙΑΝΟΣ» σε νησιά του Ιονίου και στην Θεσσαλία. Παράλληλα, η ατυχής συγκυρία αποτελεί μία δυσάρεστη μεν, ευκαιρία δε για την ανάδειξη της αναγκαιότητας και των οφελών της ασφάλισης. Ήδη από την πρώτη στιγμή, ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας έδειξαν την αμεσότητά τους δηλώνοντας τη στήριξή τους στους πληγέντες, ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντί τους. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ιανός», οι εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες για τη φροντίδα και την υποστήριξη των πληγέντων ασφαλισμένων τους στους νομούς Καρδίτσας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας.

Αντίστοιχο μήνυμα εξέδωσε και η ΕΑΕΕ, μέσω του προέδρου της Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου. «Δυστυχώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εμφανίζονται με συνεχή αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οφείλουμε όλοι, πολίτες και Πολιτεία, να είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση πρωτίστως για να μην χαθούν άλλες ζωές αλλά και να προστατεύσουμε τους κόπους μιας ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς παρόλα τα επεισόδιά καταστροφών περιουσιών λόγω φυσικών φαινομένων που συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, παραδείγματος χάρη στην Μάνδρα και στο Μάτι Αττικής, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, η ασφαλιστική συνείδηση του λαού μας παραμένει ασθενής και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας στη χώρα σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. 1 στα 6 σπίτια είναι μόλις ασφαλισμένα πανελλαδικά με το ποσοστό κατοικιών στη Θεσσαλία να είναι πολύ μικρότερο.

Χρόνος για όλα αυτά υπάρχει άπλετος αλλά ο χρόνος των αποζημιώσεων πρέπει να είναι ταχύς.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων σε  ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ αναφέρει: “Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για την στήριξη των αγροτών στις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την θεομηνία «Ιανός», με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών για τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων ζημιών στον ΕΛΓΑ, οι οποίες αφορούν τις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου”.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό τμήμα Insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]