Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ζητά παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τους πρώην ασφαλισμένους της “Ασπίς Πρόνοια”

H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις αποζημιώσεις των πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια:

“Επειδή των θέμα των αποζημιώσεων, των πρώην ασφαλισμένων των εταιρειών “Ασπίς Πρόνοια και commercial value” αφορά χιλιάδες καταναλωτές, που αγωνιούν πότε θα αποζημιωθούν, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απέστειλε δημόσια επιστολή στον  Πρωθυπουργό της χώρας, αναφέροντας τα εξής:

 “Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Η τύχη των ασφαλισμένων των Εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και commercial value και το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι εθνική υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και δίκαια, για αυτό ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση, για αποκατάσταση της πολύχρονης αδικίας. Γνώμη μας είναι, ότι οι πρώην ασφαλισμένοι, ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, νοιώθουν την αδικία πάνω τους βαριά, διότι :

  1. Δεν βρέθηκαν στην λίστα των δικαιούχων αποζημίωσης.
  2. Εκείνοι που κατέφυγαν δικαστικά για να ενταχθούν στην κατάσταση των δικαιούχων, αλλά οι ανακοπές τους απορρίφθηκαν τελεσιδίκως, στερούνται το δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο, βάσει του ισχύοντος Ασφαλιστικού Νόμου.
  3. Επειδή υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών που κατέφυγαν δικαστικά, που άλλοι δικαιώθηκαν τελεσιδίκως και άλλοι απορρίφθηκαν τελεσιδίκως, διότι ο καθένας προσέφυγε δικαστικά μόνος του και η κάθε δικαστική απόφαση δε δημιουργεί δικαστικό τετελεσμένο, και επειδή το δίκιο είναι ένα ζητάμε την άμεση λύση του θέματος πολιτικά, με σκοπό τη δικαίωση και αποζημίωση χιλιάδων πρώην ασφαλισμένων των εταιρειών, που χρόνια περιμένουν να αποζημιωθούν.
  4. Επειδή, εκατοντάδες θύματα των εν λόγω εταιρειών ενημερώθηκαν πολύ καθυστερημένα ή ότι δε βρέθηκαν στη λίστα των δικαιούχων ή ακόμα λόγω οικονομικής κρίσης δε διέθεταν χρήματα για δικαστική διεκδίκηση.
  5. Τα 10 χρόνια αναμονής είναι πάρα πολλά για μια χώρα κοιτίδα του πολιτισμού και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η λύση είναι απλή, εύκολη, απόλυτα διαχειρίσιμη και χωρίς κανένα κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εδώ και 10 χρόνια καταθέτει συνεχώς ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες αν είχαν εφαρμοστεί, το πρόβλημα θα είχε λυθεί από πολύ νωρίς με όλους τους συντελεστές κερδισμένους, δηλαδή τους ασφαλισμένους, την ασφαλιστική αγορά και την εθνική οικονομία.

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Η Κυβέρνησή σας οφείλει να δώσει λύση, εδώ και τώρα για ένα ζήτημα που το γνωρίζει πολύ καλά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από αυτό το ζήτημα.

 Γι αυτό, ζητάμε,

  • Να παρθεί άμεσα πολιτική λύση, για να αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι, κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων.
  • Να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό του 70%, στους δικαιούχους αποζημίωσης, όπως τούτο έχει καθοριστεί με πολιτική απόφαση, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί περί το 7%, της δικαιούμενης αποζημίωσης
  • Να προχωρήσει άμεσα, η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ασπίδας, ώστε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]