Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και η 4η Βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0) μετασχηματίζουν τις οικονομίες, τους χώρους εργασίας και τις οικογένειες μας και θα συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια.

Η Ασφαλιστική αγορά δεν θα παραμείνει όπως την γνωρίζουμε στις θεμελιώδεις αλλαγές που γίνονται στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Αυτή η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, που ονομάζεται επίσης 4IR ή Βιομηχανία 4.0 ή (Industry 4.0) , αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από μια αλλαγή τεχνολογίας, προσφέρει βαθιά υπόσχεση (και δυνητικό κίνδυνο) για τους επιχειρηματίες.

Η Ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Οι επαγγελματίες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Brokers & Μεσίτες δεν χρειάζεται να κοιτάξουν μακρυά για να δουν την μετάβαση από την απλή ψηφιοποίηση σε νέους συνδυασμούς διασυνδεδεμένων τεχνολογιών:

  • Οι ψηφιακές καινοτομίες, όπως η ανίχνευση θέσης, οι έξυπνοι αισθητήρες, η ενισχυμένη πραγματικότητα και τα smartphons, κάνουν περισσότερα από τη συλλογή και την παροχή πληροφοριών. Ερμηνεύουν τα δεδομένα, τα αναλύουν και προτείνουν τις κατάλληλες ενέργειες.
  • Τα βιομετρικά εμφυτεύματα και οι γενετικές και γονιδιωματικές εξελίξεις προσφέρουν στην ιατρική τη δυνατότητα παρακολούθησης χρόνια πασχόντων, ανίχνευση της ασθένειας νωρίτερα και παρασκευή σκευασμάτων και αποτελεσμάτων στην βιολογία μέσω καινοτομιών όπως η επεξεργασία γονιδιώματος.
  • Τρισδιάστατη εκτύπωση, αυτόνομα οχήματα, ρομπότ, υλικά αυτοθεραπείας ή αυτοκαθαρισμού, μηχανές με μνήμη και άλλες εξελίξεις επιτρέπουν στα άψυχα αντικείμενα να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους με ολοένα και πιο σύνθετους τρόπους.
  • Οι επιστήμονες των δεδομένων εισάγουν ολοένα και πιο εξελιγμένες ιδέες για να προβλέψουν, να μετρήσουν και συχνά να αξιοποιήσουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Υποστηρίζοντας όλα αυτά είναι εκπληκτική πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την εκμάθηση μηχανών.

Οι συνέπειες για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε αυτό το περιβάλλον γρήγορης προόδου θα είναι μεγάλες

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα φέρει καταιγιστικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ασφαλιστικής βιομηχανίας, από τη διανομή έως την εξυπηρέτηση και την τιμολόγηση αλλά και την πληρωμή των απαιτήσεων. Μια σε βάθος εξέταση για το πώς μπορεί να μοιάζει η ασφαλιστική βιομηχανία το 2030 υπογραμμίζει τις δραματικές αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική αλυσίδα αξίας.

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό, οι γνωστικές ικανότητες και τα καθήκοντα που κάποτε θεωρούνταν ότι κατείχαν μόνο οι άνθρωποι των εταιρειών και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, όλο και περισσότερο αυτοματοποιούνται. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται απόγνωση και απογοήτευση. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να δημιουργήσουν, ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ασφαλιστική βιομηχανία, διασφαλίζοντας ότι τα κέρδη μεγιστοποιούνται, ο αρνητικός αντίκτυπος περιορίζεται και οι ευκαιρίες κατανέμονται εξίσου ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και την προέλευση.

Το μέλλον απαιτεί επενδύσεις σε τεχνολογία κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), στη χρήση των Robot model Bots, στην διαχείριση των big Data με νέες πλατφόρμες CRMοικονομίες κλίμακας μέσω αυτοματισμών και οικοσυστημάτων και συμπράξεις όπως τα cluster για την μεγέθυνση των ΜμΕ.

Πηγή: benefitrma.blogspot.com

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]