Γ. Χατζηθεοδοσίου στη διαμαρτυρία για ΝΝ: «Αυτή η μάχη θα τελειώσει όταν την κερδίσουμε»

«Αυτή η μάχη θα τελειώσει όταν την κερδίσουμε» , με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε τη στήριξη του Επιμελητηρίου στον αγώνα των Σωματείων της διαμεσολάβησης (ΠΟΑΔ, ΕΕΑΕ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ), να συμμορφωθεί η ασφαλιστική εταιρεία NN με τον Νόμο 4583/18 και να συμπεριλάβει στις συμβάσεις της τα όσα αυτός ορίζει.

Στην πολυπληθή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε – την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου – έξω από τα γραφεία της NN, οι πρόεδροι και τα μέλη των Σωματείων καθώς και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Ε.Α απέστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Διοίκηση της εταιρείας να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ι. Χατζηθεοδοσίου:» Να αναλάβουν ευθύνες ΔΕΙΑ, ΕΑΕΕ και Πολιτεία»

«Αυτή η μάχη θα τελειώσει μόνο όταν την κερδίσουμε» διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι.Χατζηθεοδοσίου και χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές επανέλαβε την αρωγή του Επιμελητηρίου στα Σωματεία και τις διεκδικήσεις τους. Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στην συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των εταίρων της αγοράς για την κατάρτιση του νόμου και είπε χαρακτηριστικά: «τα εμπλεκόμενα μέρη κατέληξαν ομόφωνα. Αυτός ο νόμος πήγε στη Βουλή. Και ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα. Άρα περιμένεις ότι θα τηρηθεί». Επίσης ο πρόεδρος κάλεσε όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν ευθύνη λέγοντας: «καλώ και την ΕΑΕΕ και τη ΔΕΙΑ και το Υπουργείο να καταλάβουν ότι η παρανομία, δεν έχει όνομα».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε δηλώσεις τους προς τους παριστάμενους στη συγκέντρωση, οι Θ. ΓουργούληΙ. ΤοζακίδηςΤ. Μιχαλόπουλος και Δ. Γαβαλάκης αναφέρθηκαν στην αναγκαία συμμόρφωση της NN στα όσα οι συντελεστές της αγοράς κατά τη διαδικασία κατάρτισης της νομοθεσίας συμφώνησαν.

Η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Θεοδώρα Γουργούλη.

Θ. Γουργούλη: «Όχι στην αδικία»

Να μην περάσει αυτή η μεγάλη αδικία, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Θ. Γουργούλη τονίζοντας τη συμβολική σημασία που έχει για όλες τις εταιρείες το μήνυμα που περνά η ΝΝ με την τακτική που ακολουθεί. Και όπως ανέδειξε η πρόεδρος: «Είμαστε εδώ για να μη περάσει κάτι το οποίο δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ηθικό. Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Δε θα σταματήσουμε».

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, κ. Γιάννης Τοζακίδης.

Ι. Τοζακίδης: «Είναι ασέβεια»

Το ηθικό μέρος και τη συνέπεια που οφείλουν να δείχνουν οι συντελεστές της αγοράς προκειμένου αυτή να λειτουργεί με ορθούς κανόνες, επισήμανε εύστοχα ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης.  Και αυτό το περιέγραψε με σαφήνεια λέγοντας ότι : ¨θεωρούμε ότι είναι ασέβεια προς τη νομοθεσία, είναι ασέβεια προς τις Ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ασέβεια προς την πολιτεία, είναι ασέβεια προς του πελάτες αυτό που κάνει η ΝΝ». Δίνοντας και τη διάσταση της συνέπειας που υπάρχει από την όλη στάση της εταιρείας επισήμανε  επίσης ο κ. Τοζακίδης ότι : «Δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αυτό το τρόπο. Εμείς όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια και ακόμα πιο δυναμικά για να εξαλειφθεί αυτό το σημείο της σύμβασης».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, ο. Τ. Μιχαλόπουλος.

Τ.Μιχαλόπουλος: «Πλήττει την εμπιστοσύνη»

Την παράδοξη στάση της εταιρείας να αποκλίνει από την συμφωνία και να κλονίσει την συμφωνία που είχε επιτευχθεί κατά την κατάρτιση του νόμου ανέδειξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Τ. Μιχαλόπουλος. Οπως είπε μεταξύ άλλων: «Πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται ανάμεσα σε δύο  συμβαλλόμενα μέρη. Η πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία είναι αντίθετη με το νόμο αλλά και αντίθεση με την εμπορική πολιτική και πρακτική της αγοράς» Γι΄αυτό συνέχισε « καλούμε την ΝΝ, να επανεξετάσει την στάση της διότι οι πρακτικές που ακολουθεί δεν είναι σύμφωνες, με τις ισχύουσες διατάξεις.

Στην ίδια κατεύθυνση η δήλωση του γ.γ , κ. Δ. Γαβαλάκη ότι τα εμπορικά δικαιώματα του επαγγελματία διαμεσολαβητή δεν εκχωρούνται και πώς ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής δίνει έναν καθημερινό αγώνα να στηρίξει την ανάπτυξη των εταιρειών και δεν μπορεί να υπόκειται σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ζητήθηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας να τιμήσει τη συμφωνία της αγοράς, να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους επαγγελματίες του κλάδου, να μην επιβουλεύεται τα εμπορικά τους δικαιώματα και κλήθηκε η ΔΕΙΑ καθώς και η ΕΑΕΕ να λάβουν θέση απέναντι σε αυτό το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι δεκάδες διαμεσολαβητές που ήταν συγκεντρωμένοι χαιρέτισαν τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Σωματείων, χειροκρότησαν την προσπάθεια που γίνεται και άκουσαν τις διαβεβαιώσεις των ομιλητών ότι η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι τέλους, η συνθήκη που επιχειρείται να δημιουργηθεί από τη διοίκηση της ΝΝ δεν θα επικρατήσει και θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του Ε.Ε.Α, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ότι πρόκειται για τη «μάχη των μαχών» όπου βρίσκει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση με «αρραγή ενότητα» προκειμένου να αντιμετωπίσει οτιδήποτε θίγει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κλάδου.

Δ. Γαβαλάκης: «Κανένας πια στα δικαστήρια»

Ο γ.γ του Ε.Ε.Α κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Την ανάσχεση που προκαλεί στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης κατέδειξε ο γενικός γραμματέας του Ε.Ε.Α. και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: Διεκδικούμε το αυτονόητο που πετύχαμε μετά από 3 χρόνια προσπάθειας δουλεύοντας έναν νόμο. Αποδείξαμε  σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι χρόνια είχαμε συναδέλφους να πηγαίνουν στα δικαστήρια, για να διεκδικήσουν τις προμήθειες τους. Φτιάχτηκε ένας νόμος που έληξε αυτό το θέμα με ένα πλαίσιο που λέει… κανένας πια στα δικαστήρια! Το χειρότερο όλων της συγκεκριμένης σύμβασης είναι ότι θα ξανά οδηγήσει ανθρώπους στα δικαστήρια. Αυτό είναι το πιο ανήθικο που μπορεί να κάνει μια εταιρεία στους ανθρώπους που τιμά, που στηρίζει και που με τον κόπο τους και με τον αγώνα τους φτιάχνουν το πελατολόγιο μιας ασφαλιστικής εταιρείας». Συνεχίζοντας ο κ. Γαβαλάκης έδωσε και το στίγμα της συνέχειας αναφέροντας ότι : «το ότι είσαι αποκλειστικός συνεργάτης , σημαίνει ότι σέβεσαι, και εκπροσωπείς την εταιρεία σου. Δεν σημαίνει ότι παραχωρείς τα εμπορικά σου δικαιώματα. Και εμείς μέχρι τέλους θα υπερασπιστούμε αυτά τα δικαιώματα. Το Ε.Ε.Α. θα είναι συνέχεια δίπλα στα σωματεία και αυτή είναι μόνο η αρχή.

 

 

Πηγή: eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]