Έτσι θα επηρεαστεί ο ασφαλιστικός κλάδος από τον COVID-19

Το Insurance Information Institute’s Triple-I δημοσίευσε μία προκαταρκτική εκτίμηση για την έκταση επιρροής του κορονοϊού COVID-19 σε διάφορους κλάδους της ασφαλιστικής βιομηχανίας, η οποία δεν είναι καθόλου καθησυχαστική για την παγκόσμια αγορά, καθώς ο αντίκτυπος αναμένεται να είναι ευρύς.

Γενικότερα, ο COVID-19 θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμη (Q1/Q2) μείωση της παγκόσμιας αύξησης του ΑΕΠ. Αναμένεται λοιπόν, στην καλύτερη δυνατή περίπτωση μία ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2020 και το 2021. Καθώς θα αυξάνονται οι απαιτήσεις αποζημίωσης για συγκεκριμένους κλάδους ασφάλισης, θα επηρεαστούν οι γενικές τάσεις της βιομηχανίας. Αυξήσεις των ασφαλίστρων θα έρθουν από  το 2020, που θα αντισταθμίσουν τις βραχυπρόθεσμες μειώσεις ρευστότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, ο κλάδος της υγείας θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, λόγω της αύξησης της ανάγκης νοσηλείας και της ανόδου των τιμών σε υπηρεσίες, εξοπλισμό και φάρμακα, που θα είναι σε έλλειψη.

Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην αποζημίωση εργαζομένων και πιο συγκεκριμένα στους εργαζομένους σε νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική και στους εργαζόμενους σε τομείς υψηλού κινδύνου (ψυχαγωγία, κατασκευές, μεταφορές και λιανική πώληση).

Ο κλάδος ζωής θα επηρεαστεί αναλόγως με το ποσοστό θνησιμότητας του Covid-19. Οι ασφαλιστές που παρέχουν γενική αστική ευθύνη και κάλυψη διευθυντών και στελεχών (D&O), όχι μόνο για τους τομείς της φαρμακευτικής και της υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για εκείνους με μεγάλο εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν, όπως η ψυχαγωγία, η μεταποίηση, οι μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, θα δουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις των απαιτήσεων αποζημιώσεων.

Μικρές επιπτώσεις θα σημειωθούν, σύμφωνα με την έρευνα, στους κλάδους που παρέχουν κάλυψη της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως η διακοπή εργασιών, ο πολιτικός κίνδυνος και η χρηματοδότηση του εμπορίου. Ενώ τέλος, ο κλάδος αυτοκινήτου είναι πιθανό να παρατηρήσει λιγότερες απαιτήσεις λόγω της μείωσης των μετακινήσεων

Δείτε την έρευνα εδώ: Insurance Information Institute’s (Triple-I) Global Macro and Insurance Outlook

Δημοσιογραφικό Τμήμα Insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]