Εθνική Ασφαλιστική: Νέες εξελίξεις στη διαδικασία πώλησης.

Νεφελώδες συνεχίζει για μία ακόμα φορά να φαίνεται το τοπίο σχετικά με την πώληση του του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς οι διεργασίες της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με το CVC Capital σταμάτησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Πηγές από το Σύλλογο υπαλλήλων αναφέρουν πως πριν από μία εβδομάδα έγινε νέα παρουσίαση στο fund της CVC για τα αποτελέσματα του 2020, στην οποία έγινε αναφορά στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου και του Μαΐου και δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της εταιρείας.

Έως τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, εφόσον έχουν αλλάξει πλέον οι συνθήκες λόγω του Covid-19, Ίσως παρουσιαστεί και μία ανανεωμένη προσφορά εκ μέρους της CVC Capital Partners καθώς είχε καταθέσει προσφορά με τίμημα λίγο πάνω από τα 500.000.000 ευρώ, πολύ χαμηλότερο των 600 εκατ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί από τη διοίκηση της ΕΤΕ ως επιθυμητό όριο για την πώληση του 80% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας. Η προσφορά αυτή περιπλέκει τα πράγματα σε σχέση με την τύχη του τρίτου κατά σειρά διαγωνισμού για την πώληση της εταιρείας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]