Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία – Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού Εργασίας για μη συμμετοχή τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή σχετική με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Κατά την προσφιλή του τακτική, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης απέκλεισε με προσωπική του παρέμβαση την Ομοσπονδία μας από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Είναι η κλασική αντίδραση κάθε λαϊκιστή και δημαγωγού, όταν πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια, έστω και εντός του περιορισμένου χρόνου των 5 (πέντε) λεπτών, όπου θα ήταν υποχρεωμένος να μας αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο.

Ωστόσο, αυτές οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις δεν μας πτοούν.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.“

Παράλληλα και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων στα Ασφαλιστικά Ταμεία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΤ καταγγέλλει  τον αποκλεισμό του συλλόγου μας από την διαδικασία ακρόασης των φορέων στη βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)»

Είναι αδιανόητο να αποκλείονται οι 650 εργαζόμενοι του ΕΤΕΑΕΠ και ο Σύλλογός τους από την παραπάνω διαδικασία . Πως είναι δυνατόν να μην θέλουν να ακουστεί η  γνώμη των εργαζομένων , οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο αυτής της ενοποίησης.

Προφανώς το κριτήριο της μη κλήσης μας δεν είναι ότι έχουν κληθεί πολλοί φορείς αλλά το γεγονός ότι είμαστε αντίθετοι συνολικά προς το νομοσχέδιο και ειδικά στην ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ.

Ενοχλεί να τους λέμε ότι ο στόχος της ενοποίησης του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ είναι τα 8,5 δις αποθεματικά του μαζί με το 1 δις χρέος του ΕΦΚΑ στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ενοχλεί να λέμε ότι διαμορφώνουν ένα ενιαίο ΝΠΔΔ στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης επαγγελματικών Ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ενοχλεί να αποκαλύπτουμε ότι ο νέος νόμος είναι copy paste του νόμου Κατρούγκαλου κατ’ άρθρο και παράγραφο.

Ενοχλεί να λέμε ότι οι κριθείσες ως αντισυνταγματικές διατάξεις του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων (αρ. 91 Ν.4387/16) επαναθεσπίζονται με τις  ίδιες ακριβώς διατυπώσεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Ενοχλεί να εξηγούμε στους εργαζόμενους τι σημαίνει “νοητή κεφαλαιοποίηση”, που θεσπίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου και συνεχίζεται με τον νόμο Βρούτση ως τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων , που εξαϋλώνει τις επικουρικές συντάξεις.

Ενοχλεί να λέμε ότι είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι θα πατάμε “ένα κουμπί” και θα βγαίνουν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές και το εφάπαξ αυτόματα. Θα εμφανίσουν βέβαια ηλεκτρονική μεταρρύθμιση και “πάτημα ενός κουμπιού” αυτό που επί  χρόνια φωνάζουμε με τις μεταβιβάσεις λόγω θανάτου συνταξιούχου, όπου τα πάντα είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα και αρνούνται επι χρόνια , διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις-διοικήσεις να “πατήσουν το κουμπί” και να βγαίνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτές οι συντάξεις χηρείας με αποτέλεσμα να αφήνουν απλήρωτους επί πολλά χρόνια τους δικαιούχους προφανώς για να εμφανίζονται πλεονάσματα.

Το γεγονός ότι δεν θέλησε η κυβέρνηση  να ακουστούν οι απόψεις μας δεν μας πτοεί . Εμείς θα συνεχίσουμε ως εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία να αγωνιζόμαστε για υποχρεωτική δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, θα προσπαθούμε και θα παλεύουμε σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες με την τεράστια έλλειψη προσωπικού, χωρίς υποδομές, χωρίς τα αναγκαία εργαλεία να αποδίδονται οι παροχές και οι συντάξεις στους δικαιούχους στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]