Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Να αποσυρθεί η ρύθμιση για την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων

Έντονη είναι η αντίδραση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης μετά την ρύθμιση που έφερε η Κυβέρνηση για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Στην σχετική ανακοίνωση της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Με το άρθρο 268, του νομοσχεδίου, επιχειρείται, αφενός η κάμψη της προστασίας του ασφαλισμένου, στις νέες συμβάσεις και αφετέρου μία επέμβαση στις υφιστάμενες συμβάσεις, μακροχρόνιων νοσοκομειακών ασφαλίσεων. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, που έχουν συνάψει ασφάλιση υγείας ,είναι οι υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε κάθε επέτειο του ασφαλίστρου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1, στις νέες συμβάσεις, θα αρκεί να αναφέρονται μόνο τα αντικειμενικά και επαληθεύσιμα κριτήρια αναπροσαρμογής του πρώτου εδαφίου (πχ. δείκτης υγείας και ηλικία ασφαλισμένου), χωρίς να ειδικεύεται σε τι ποσοστό το κάθε κριτήριο συμμετέχει στην αναπροσαρμογή.

Έτσι, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κριτήρια αυτά ,κατά το δοκούν, χωρίς να μπορεί να ελέγξει ο ασφαλισμένος την τελική αναπροσαρμογή. Επιπλέον, η παρ.2 του άρθρου περιέχει μίαν εντελώς παράδοξη και παράλογη ρύθμιση, η οποία επιδοκιμάζει και ανέχεται την παραβίαση αρχής της διαφάνειας στην αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, μπορούν να παραβιάζουν τα κριτήρια και τους αντικειμενικούς δείκτες αναπροσαρμογής του ασφαλίστρου αφού σε περίπτωση που η αναπροσαρμογή βρίσκεται εκτός των ορίων και των παραγόντων και δεικτών της παρ.1, ενημερώνουν απλώς και παρέχουν διευκρινίσεις, για την απόκλιση 60 ημέρες, πριν την κάθε αναπροσαρμογή.

Κατόπιν των παραπάνω, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί την Κυβέρνηση, αφού αναλογιστεί τις Κρίσεις που έχουν τα τελευταία χρόνια υπερφορτωθεί οι καταναλωτές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να αποσύρει ‘άμεσα το άρθρο 268 που δεν φέρει βελτίωση στο τομέα των ασφαλίστρων των καταναλωτών, αντίθετα θεωρείται αύξηση του κέρδους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων”.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]