Ένοχος για ασφαλιστική απάτη 77 εκατ. Έλληνας εφοπλιστής

Έλληνας εφοπλιστής σκηνοθέτησε πειρατεία και εμπρησμό στο τάνκερ του με  στόχο να εισπράξει 77 εκατομμύρια λίρες από την ασφάλιση του πετρελαιοφόρου, αποφάνθηκε δικαστής του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Bloomberg. 

Το 2011, ο Μάριος Ηλιόπουλος δελέασε τον καπετάνιο και τον Α΄μηχανικό, καθώς και επτά άνδρες του λιμενικού της Υεμένης ώστε να συμμετάσχουν στη σκηνοθετημένη πειρατεία. Ο δικαστής Nigel Teare με την απόφανσή του απορρίπτει το αίτημα της εταιρείας Suez Fortune Investments, μιας εταιρείας που συνδέεται με τον Ηλιόπουλο, για απόδοση αποζημίωσης.

Όπως δήλωσε ο δικαστής, “τα κίνητρα των ενόπλων δεν ήταν να κλέψουν ή να ζητήσουν λίτρα για το σκάφος Brillante Virtuoso ή να διαπράξουν κλοπή σε βάρος του πληρώματος, αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη να διαπράξει απάτη”. Η ιστορία της καταστροφής του Brillante Virtuoso δεν περιορίζεται εκεί. Ο επιθεωρητής ο οποίος προσελήφθη για να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονήθηκε από έναν άγνωστο άνδρα στην Υεμένη κατά τη διάρκεια των ερευνών του.

Την Δευτέρα, ο δικαστής δήλωσε ότι ο Ηλιόπουλος, ο οποίος αγόρασε οκτώ τάνκερ στο διάστημα 2004 – 2008, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του διότι το τάνκερ άρχισε να χάνει χρήματα μετά την κατάρρευση της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών το 2008. “Ο Ηλιόπουλος είχε κίνητρο για την πυρκαγιά, κυρίως, για να αιτηθεί συνολικές απώλειες ύψους περίπου 77 εκατομμυρίων λιρών – αίτημα το οποίο εφόσον δικαιωνόταν θα του έλυνε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή ο ίδιος και οι εταιρείες του”, ανέφερε ο δικαστής.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]