Εγκρίθηκε το καταστατικό του επαγγελματικού ταμείου του Χρηματιστηρίου

Την υπουργική απόφαση για την έγκριση του καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ (ΝΠΙΔ), παρέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, στη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτη Καράκο, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Σκοπός του Ταμείου είναι η παροχή στους εργαζόμενους των εταιρειών συμπληρωματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την κύρια και επικουρική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη του ασφαλιστικού κινδύνου γήρατος, αναπηρίας και θανάτου. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, συνιστάται στο Ταμείο κλάδος συνταξιοδοτικών παροχών, από τον οποίο η παροχή που χορηγείται, καταβάλλεται εφάπαξ στα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου.

Στο εν λόγω καταστατικό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση του Ταμείου να τηρεί τη σχετική νομοθεσία, όπως, επίσης και η υποχρέωση ενημέρωσης των Εποπτικών Αρχών. Επιπλέον, εγκαθιδρύεται ένα καθεστώς πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης απέναντι στους ασφαλισμένους για τις οικονομικές, τεχνικές και άλλες παραμέτρους της ασφαλιστικής σχέσης.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]