Ε.Ε.Α.: Η κυβέρνηση να δώσει νέα αποτελεσματική λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων

Καταγγελίες και διαμαρτυρίες από όλη τη  χώρα φθάνουν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους.

Το Ε.Ε.Α. καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξύτατο αυτό πρόβλημα με τις ολέθριες συνέπειες καθώς τα οχήματα χωρίς ασφάλιση ανέρχονται κατά τις εκτιμήσεις σε περίπου 700 χιλιάδες και συνιστούν δημόσιο κίνδυνο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έως σήμερα επανειλημμένως ασχολήθηκε, αποτάθηκε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τελικώς συνέβαλε στον βαθμό που του αναλογεί στο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο νόμος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων.

Όμως, η εκ νέου εκτίναξη του αριθμού τους, ενώ είχαν μειωθεί στις περίπου 250 χιλιάδες δείχνει ότι τα όσα μέτρα ελήφθησαν  έως σήμερα δεν επαρκούν.

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση.

Η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση.

Σήμερα η υποδομή που δημιουργήθηκε είναι σημαντική.  Οργανώθηκαν βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικοποιήθηκε  η καταγραφή των οχημάτων, ξεκαθαρίστηκαν τα αρχεία των διαφόρων υπηρεσιών και δικτυώθηκαν τα συστήματα καταγραφής αδειών κυκλοφορίας  και ασφαλισμένων οχημάτων.

Συνεπώς μπορούν να γίνουν επιπλέον ρυθμίσεις, για τις οποίες το Ε.Ε.Α. είναι έτοιμο να συμβάλει, να υποδείξει, να συμβουλεύσει, να στηρίξει, τη σωστή  κυβερνητική απόφαση που συντελέσει στο να μην κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]