Δυο ξεχωριστά ερωτηματολόγια για την έρευνα του ΕΕΑ και διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων έπειτα από το ρεπορτάζ του insuranceforum.gr

Το insuranceforum.gr δημοσίευσε στα τέλη Ιανουαρίου ρεπορτάζ σχετικό με την ανακοίνωση του Ε.Ε.Α. για την εκπόνηση έρευνας, η οποία πραγματοποιείται με συμβολή της ICAP και αφορά στον κλάδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και η οποία προτρέπει όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πανελλαδικά να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο, είχαμε διαπιστώσει ότι στο τέλος του ερωτηματολογίου ζητείτο το email και ο Αριθμός Μητρώου του κάθε συμμετέχοντα ασφαλιστικού διαμεσολαβητή! Δεν πέρασε ένα 24ωρο από το αναλυτικό και ενδιαφέρον ρεπορτάζ αλλά και των ερωτημάτων που διατυπώσαμε για το θέμα και διαπιστώσαμε πως το εν λόγω πεδίο αφαιρέθηκε από το ερωτηματολόγιο της έρευνας.

Μερικές μέρες αργότερα, παρατηρήσαμε ότι το ΕΕΑ δημιούργησε δύο ξεχωριστά ερωτηματολόγια για την εν λόγω έρευνα, ένα που αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ένα που αφορά σε νομικά πρόσωπα, διασφαλίζοντας έτσι την ανωνυμία των στοιχείων, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι το InsuranceForum.gr δικαιώνεται για ακόμα μια φορά με το εν λόγω δημοσίευμα που ως αποκλειστικό στόχο είχε την προστασία της επεξεργασίας των δεδομένων των συμμετεχόντων διαμεσολαβητών και τη διασφάλιση της ανώνυμης επεξεργασίας τους, με τρόπο ώστε να μην σκιαγραφείται το προφίλ ατόμων και επιχειρήσεων του κλάδου.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]