Δημοσκόπηση | Πόσο θα επηρεαστεί ο κλάδος της Ασφάλισης από την υγειονομική κρίση;

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες lock-down άλλαξαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την οπτική μας για την υγεία, την εργασία και την ασφάλεια μας. Όπως είναι φυσικό η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη ραγδαία διείσδυση της τεχνολογίας στη σχέση της με τον καταναλωτή. Επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στις νέες, διαμορφούμενες από την πανδημία συνθήκες λειτουργίας.

Παρόλα αυτά ο ασφαλιστικός κλάδος πλήγηκε σημαντικά σε χώρες με εκτεταμένα δίκτυα agency των οποίων η παραγωγή βασίζονταν κυρίως στην άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Παράλληλα, όπως σημειώνει η κα. Μυρτώ Χαμπάκη σε άρθρο της στο insuranceforum.gr υπάρχουν ανησυχίες για το πλήγμα που θα υποστούν οι γενικοί κλάδοι και αυτό λόγω της αναμενόμενης οικονομικής ύφεσης που ακολουθεί την πανδημία. Ειδικότερα, το πλήγμα στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις αναμένεται μεγάλο λόγω των αναγκών μείωσης κόστους κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή λόγω των «λουκέτων» που επιφέρει μια οικονομική ύφεση. Η σημαντική μείωση όλων των ασφαλίσεων που συνδέονται με την τουριστική βιομηχανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην συνολική παραγωγή των γενικών κλάδων ενώ υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την κάλυψη ζημιών που προέκυψαν λόγω της διακοπής εργασιών (Business Interruption) σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κλάδος Ζωής, αναμένει σοβαρό πλήγμα στον τομέα των επενδύσεων με έντονους προβληματισμούς για τα μεγέθη των μειώσεων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, που ενδέχεται να αναγκάσουν αρκετούς ασφαλιστές να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια για την ενίσχυση των υφιστάμενων εργασιών, τα οποία υπό άλλες συνθήκες σε επένδυαν σε ανάπτυξη των εργασιών.

Το insuranceforum.gr διεξάγει μία δημοσκόπηση στην κεντρική σελίδα του σχετικά με την επίδραση του Covid 19 στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας; Ποια η άποψή σας; Πόσο πολύ επηρεάζεται ο κλάδος; ψηφίστε και δείτε τις απαντήσεις των συναδέλφων σας.

[democracy id=”3″]

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]