Από 25 έως 40 δις οι ασφαλισμένες ζημιές από τον φονικό τυφώνα Dorian

Ασφαλιστικές αποζημιώσεις 25 δισ. δολαρίων  υπολογίζεται ότι θα απαιτούνται από τις καταστροφές του φονικού τυφώνα Dorian στις Μπαχάμες. Σύμφωνα με αναλυτές της UBS Group AG, Ο Dorian θα είναι η πιο ακριβή φυσική καταστροφή για την ασφαλιστική βιομηχανία από το 2017”.

Αυτός ο αριθμός μπορεί να ανέλθει στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αν η καταιγίδα πλησιάσει τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα, έτσι ο Dorian θα μπορούσε να γίνει η δεύτερη πιο δαπανηρή ζημιά που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τυφώνας Dorian είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό μετά από τον τυφώνα που σημειώθηκε στον εορτασμό του Labor Day το 1935 σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η τελευταία φυσική καταστροφή που προκάλεσε ζημιές άνω των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ο τυφώνας Μαρία πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τη Munich Re, η οποία συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες ζημιές.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν ανακοινωθεί 7 νεκροί, ωστόσο ο αριθμός θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες. Ο πρωθυπουργός Χάμπερτ Μίνις, ανέφερε ότι η περιοχή είναι αντιμέτωπη με έναν τυφώνα που δεν έχει ξαναδεί στην ιστορία της.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]