Άρχισε η ηλεκτρονική διασταύρωση της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα;

Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, Ι.Χ. και δικύκλων είχε προαναγγείλει η ΑΑΔΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου συγκρίνοντας τη δική της βάση δεδομένων με αυτή του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών. Σύμφωνα με το asfalisinet.gr από το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπάρχει πρόσβαση στο σύστημα ασφάλισης αυτοκινήτων, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι η ηλεκτρονική διασταύρωση της ΑΑΔΕ ίσως βρίσκεται σε εξέλιξη

Τα πρόστιμα που οι παραβάτες θα χρεώνονται μέσω taxisnet είναι για κάθε ανασφάλιστο όχημα:

Στα 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ. εκ.

Στα 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ. εκ. και άνω.

Στα 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ. εκ.

Στα 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ. εκ. και άνω.

Για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την ΑΑΔΕ για κάθε ΑΦΜ ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εντοπίζονται ανασφάλιστα θα αποστέλλεται ειδοποίηση, με την οποία θα καλείται ο κάτοχος εντός 8 ημερών να πληρώσει το ανάλογο παράβολο και να ασφαλίσει το όχημά του. Αν το αγνοήσει, οι ποινές θα είναι βαρύτερες:

Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα ΦΔΧ, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]