120 μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του δήθεν ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην Κρήτη

Ξεπερνούν τους 120 οι μάρτυρες κατηγορίας τους οποίους φέρεται να εξαπάτησε 41χρονος από τον Άγιο Νικόλαο υπό την ιδιότητα του ασφαλιστικού πράκτορα και του συμβούλου οικονομικών επενδύσεων.

Ο 41χρονος, ο οποίος παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως και το 2014. Το ακροατήριο κατακλύστηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της Κρήτης, ακόμα και από Αθήνα, για να προχωρήσει επιτέλους η υπόθεση.

Και η αντίδραση τους ήταν καθολική όταν ενημερώθηκαν από την έδρα ότι η δίκη διακόπτεται για τις 19 Δεκεμβρίου. Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες καθώς επέμεναν να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση για να μην ταλαιπωρούνται άλλο. «Πού θα πάει αυτό. Ερχόμαστε, ξανά ερχόμαστε, ταλαιπωρούμαστε άδικα». Μάταια η έδρα προσπαθούσε να εξηγήσει ότι ακόμα και σήμερα να ξεκινούσε η δίκη, θα ήταν αδύνατον να καταθέσουν οι περισσότεροι και έτσι θα χρειαζόταν να κληθούν εκ νέου.

Τις έρευνες της υπόθεσης χειρίστηκε η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και κατά την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας τα χρήματα που φέρεται να είχε αποσπάσει εκείνος και άλλα άτομα-συνεργοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο κατηγορούμενος εκτός από ασφαλιστικός πράκτορας και οικονομικός σύμβουλος, παρίστανε τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών-επενδυτικών προϊόντων, τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

Υπήρξαν πολίτες τους οποίους κατάφερε να εξαπατήσει δήθεν ότι θα μεσολαβούσε για την έκδοση μεγάλων δανείων υπό την προϋπόθεση ότι έπρεπε είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί ακίνητο, το οποίο στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως υποθήκη.

Πηγή: creta Live

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]