11 Νοεμβρίου: Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Η Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης γιορτάζεται από το 2004 κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Κάθε χρόνο οι εγχώριες ασφαλιστικές εταιρείες γιορτάζουν την Ιδιωτική Ασφάλιση μέσω κοινοποιήσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το το κοινωνικό σύνολο και να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του θεσμού.

Ο ΣΕΣΑΕ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μοιράζει μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς φορείς, γιορτάζοντας έτσι την Ημέρα προωθώντας τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ως θεσμικός φορέας του ασφαλιστικού κλάδου, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, παρουσίασε στις 8 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) μελέτη για την θετική επίδραση του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία και την οικονομία. (Δείτε τα κεντρικά σημεία την μελέτης «Το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα» ΕΔΩ).

Η μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, ωστόσο, παραμένει η καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης και η περαιτέρω ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών σε όλους τους κλάδους (ζωής, υγείας και γενικών ασφαλειών), ώστε να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τις καλύψεις και την ασφαλιστική δαπάνη. Είναι γενικά αποδεκτό ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης της παραγωγής ασφαλίστρων τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και στον τομέα των φυσικών καταστροφών.

Η ιδιωτική ασφάλιση αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το δημόσιο πυλώνα ασφάλισης και να ενισχύσει τις παροχές των ασφαλισμένων. Στην κατεύθυνση αυτή, η Πολιτεία θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς με την παροχή κινήτρων για τη συμμετοχή στην ασφαλιστική αγορά νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ένα είναι σίγουρο, πως υπάρχει ανάγκη για συνεχή ενημέρωση για την αναγκαιότητα της ασφάλισης, διότι στην τελική η ασφαλιστική συνείδηση είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και καλλιέργειας κουλτούρας υπευθυνότητας.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]