Η τοποθέτηση του προέδρου του Σ.Δ.Α.Ε κατά τη διάρκεια της 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Σε δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα αναφέρθηκε ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Α.Ε) κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στον πρώτο χρόνο της επαναλειτουργίας του συνδέσμου αλλά και των στόχων που έχουν τεθεί, έκανε μία αναφορά στον κώδικα δεοντολογίας που τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει ο σύνδεσμος λέγοντας πως:

Πριν λίγες εβδομάδες ο Σύνδεσμός μας πήρε την απόφαση και δημιούργησε έναν κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη του. Έναν κώδικα δεοντολογίας με τον οποίο προσδοκούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την αυτορρύθμιση  ασφαλιστικού επαγγέλματος από άποψη δεοντολογίας.

Το κείμενο του κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος μελετήθηκε και δημιουργήθηκε από την κα Μυρτώ Χαμπάκη, επίτιμο μέλος του Συνδέσμου, δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί στο να δώσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη μας με στόχο την δεοντολογική συμπεριφορά και τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας – αυξάνοντας το κύρος του επαγγέλματος αλλά και βελτιώνοντας τις επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Από πλευράς μας απευθύνουμε πρόταση προς την Π.Ο.Α.Δ με την βοήθεια των μελών της να δημιουργήσει έναν κώδικα δεοντολογίας ο οποίος να είναι κοινός για όλα τα μέλη της και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από την δημιουργία ενός πειθαρχικού συμβουλίου όπως συμβαίνει για πολλά επαγγέλματα στο εξωτερικό και το οποίο θα επεξεργάζεται τυχόν καταγγελίες.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Το θέμα της μόνιμης ένταξης των Κ.Α.Δ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην επιδοτούμενη λίστα του ΕΣΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Και δεν αναφέρομαι στην προσωρινή ένταξη των ΚΑΔ σε προγράμματα που αφορούν τα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της κυβέρνησης λόγω του COVID 19, άλλα στα προγράμματα που συνεχώς υλοποιούνται την τελευταία 20ετία και σπανίως συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτά.

Τα επόμενα χρόνια γνωρίζετε όλοι σας, πως θα ακολουθήσουν δεκάδες προγράμματα στήριξης και είναι πιά καιρός να σταματήσουμε να παρακαλούμε την ένταξή μας σε κάθε πρόγραμμα ή να προσπαθούμε κάθε φορά να ψάχνουμε γιατί δεν μπήκαμε σε κάποιο πρόγραμμα και πώς θα μπούμε.

Είναι ένα θέμα που ώς σύνδεσμος θα είμαστε δίπλα στην Π.Ο.Α.Δ σε οτιδήποτε χρειαστεί δεδομένου ότι ο Σ.Δ.Α.Ε ήταν αυτός που αρχικά εντόπισε και ανάδειξε και βέβαια μετά ακολούθησαν πλήθος σωματείων και φορέων.

Συνοψίζοντας ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην αξία και στη σημασία μίας ισχυρής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αναφέροντας πως:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών,  της οποίας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να είμαστε μέλη της είναι το Δευτεροβάθμιο σωματείο, που ενώνει όλα εμάς τα πρωτοβάθμια σωματεία με μία ενιαία φωνή!

Από την μέχρι σήμερα σχέση μας ώς Σύνδεσμος με την Π.Ο.Α.Δ αντιληφθήκαμε πως έχουμε έναν σύμμαχο  σε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε ώς σύνδεσμος.

Έχουμε έναν σύμβουλο , για θέματα που μπορεί μόνοι μας να μην έχουμε τα εργαλεία να φέρουμε εις πέρας.

Είμαστε μέλη μίας ομοσπονδίας που μας  σέβεται ως σωματείο , ακούει και επεξεργάζεται τα προβλήματά μας, ακούει τις προτάσεις μας και τις ενσωματώνει στις ενιαίες προτάσεις της  – όπως σήμερα.

Κυρίως όμως ,  είμαστε μέλη μίας Ομοσπονδίας που εγγυάται και την ενότητα ,  την συνοχή άλλα και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ως Σ.Δ.Α.Ε  στηρίζουμε ήδη την ΠΟΑΔ  και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε  με όλες μας τις δυνάμεις –  κυρίως θα βρισκόμαστε απέναντι σε όσους αμφισβητούν το έργο της και τον συλλογικό της ρόλο!

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]