Οι ανασφάλιστοι οδηγοί «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστή τους

Η σταδιακή αποκατάσταση της «κανονικότητας» ανεβάζει τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων, καθώς ολοένα και περισσότεροι ακάλυπτοι οδηγοί «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστή τους. 

Μπορεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων κατά την περίοδο της πανδημίας να αυξήθηκε, ωστόσο η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να ωθεί ολοένα και περισσότερους οδηγούς να συμμορφωθούν με το νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, τα οποία δημοσίευσε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς:

Ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων από τα 6,239 εκατ. της 29ης Φεβρουαρίου, μειώθηκε έως τα 6,134 εκατ. στις 21 Απριλίου. Δηλαδή περίπου 105.000 οδηγοί δεν ανανέωσαν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια, είτε επειδή η διαδικασία έγινε δυσκολότερη λόγω της ανάγκης για εξ’ αποστάσεως συναλλαγές, είτε κυρίως επειδή θεώρησαν πως δεν κινδύνευαν με ατύχημα ή πρόστιμο από τη στιγμή που δεν κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητά τους.
Από την ημέρα που καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι βαδίζουμε προς σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ξεκίνησε και η κάποια ανάκαμψη του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων. Έτσι, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά 15 χιλιάδες.
Από την αρχή της χρονιάς, έως και το τέλος Απριλίου, ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μειώθηκε κατά 112.517.

Γενικότερη εκτίμηση είναι πως όσο η γενικότερη κατάσταση θα βαίνει προς ομαλοποίηση, τόσο οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα σπεύδουν να καλυφθούν καθώς θα αυξηθεί δραστικά ο κίνδυνος εντοπισμού τους.

Σε ότι αφορά τώρα τις μειώσεις τιμολογίων, αυτές φαίνεται πως έγιναν από σχετικά μικρό αριθμό εταιρειών, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου να δηλώνει πως «τα τιμολόγια δεν μπορεί να αλλάζουν επειδή περιορίστηκε η συχνότητα των ατυχημάτων για 1,5 μήνα και πως το θέμα θα παρακολουθηθεί στενότερα από την αγορά στο μέλλον.

Αρθρο του δημοσιογράφου Στέφανου Κοτζαμάνη στο www.euro2day.gr

Link πηγής

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]