Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Capital TV: Χρειάζονται τομές και χρόνος για να λυθεί το ασφαλιστικό

Στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει την ανάγκη χάραξης ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνο τόσο με την απόφαση του ΣτΕ όσο και με τις πραγματικές δυνατότητες των επαγγελματιών.

Σε συνέντευξή του στο Capital TV και τον Στέλιο Κράλογλου ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτιμά ότι το ασφαλιστικό είναι το Νο1 πρόβλημα της χώρας, για την επίλυση του οποίου απαιτείται ένα βάθος χρόνου 10-15 ετών, ριζικές αλλαγές, αλλά και ανάπτυξη, η οποία μεταφράζεται σε περισσότερες επιχειρήσεις και άρα περισσότερες θέσεις απασχόλησης, ενώ στάθηκε και στις αρνητικές επιπτώσεις του δημογραφικού.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ επαναλαμβάνει τις εξαρχής διαφωνίες του Επιμελητηρίου με βασικές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου, εξηγώντας ότι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών αδικούσε μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι χρειάζεται μια δικαιότερη κατανομή, αλλά και το ύψος των εισφορών να είναι τέτοιο που θα επιτρέπει στους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να τις πληρώνουν, υπενθυμίζοντας ότι το αδιέξοδο δημιουργήθηκε διότι πάνω από το 50% εξ αυτών δεν ήταν σε θέση να πληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει, το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ανάπτυξη και αύξηση των θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι σήμερα η σχέση συνταξιούχων προς εργαζόμενους είναι 1 προς 2,2 όταν για την ισορροπία του συστήματος πρέπει να είναι 1 προς 4.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: 

Πηγή: eea.gr

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]