Βαρύ πλήγμα δέχθηκαν οι 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές από τον COVID 19

Η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία έχει επηρεαστεί αισθητά από την πανδημία του COVID-19, με τις 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο να βλέπουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) τους να μειώνεται αθροιστικά κατά 4,9% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ενεργοποίηση συμβολαίων σε σύντομο χρονικό διάστημα σε διαφορετικούς κλάδους.

Οι 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο, με σειρά, όπως ορίζονται από τα συνολικά ασφάλιστρα που καταγράφηκαν το διάστημα 2018-2019, είναι στις εξής χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες,  Κίνα,  Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ιταλία, Καναδάς και Ταϊβάν.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύθηκαν στην έκθεση S&P Global Market Intelligence που μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2020 εκτιμάται ότι η ασφαλιστική αγορά θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αποζημιώσεις ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ η Swiss Re έχει δηλώσει ότι αναμένει οι δαπάνες για αποζημιώσεις να φτάσουν τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία συμβούλων και τεχνολογίας του Willis Towers Watson εκτιμά ότι οι αξιώσεις που σχετίζονται με τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να κοστίσουν στους διαμεσολαβητές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε εδώ την έκθεση.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]