Σκύλος – θεραπευτής βοηθά ανηλίκους να καταθέσουν σε δικαστήριο του Μπουένος Άιρες

Ο σκύλος βοηθά την Εισαγγελεία του Μπουένος Άιρες παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που πρέπει να καταθέσουν σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή ενδοοικογενειακής βίας.

Πριν και μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία της κατάθεσης, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και χαϊδεύουν το στοργικό κατοικίδιο, το οποίο έχει εκπαιδευτεί ειδικά για να τα βοηθήσει να μειώσουν το άγχος που αισθάνονται.

Όπως τονίζει η επιβλέπουσα Dr. Yael Bendel, «το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, διότι τα παιδιά ήταν σε θέση να παρέχουν μια πιο ξεκάθαρη, λεπτομερή, ακριβή και σύντομη ιστορία”.

«Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα που δίνονται οι καταθέσεις, ο Titan τα βοηθάει να μειώσουν το συναισθηματικό στρες που νιώθουν μετά την αποκάλυψη της κακοποίησής τους.

Κάθε παιδί που τελειώνει αυτή την οδυνηρή και τραυματική εμπειρία πηγαίνει να πει ένα αντίο στον Τιτάν, να παίξει και να φωτογραφηθεί μαζί του αποχωρώντας όσο γίνεται πιο ήπια και ευχάριστα», αναφέρει η Dr. Bendel.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χαρίσματα ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αξιοποιούνται ήδη στο πλαίσιο δικαστικών διαδικασίων σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ και την Αυστραλία (Courthouse facility dog).

Πηγή: lawspot.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]