Πόσα δολάρια έδωσαν οι ασφαλιστικές σε Trump και Biden για τις εκλογές

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Joe Biden έλαβε περισσότερα χρήματα από τις πολιτικές επιτροπές του ασφαλιστικού κλάδου από τον Πρόεδρο Donald Trump σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του insurancejournal.com.

Ο Biden έλαβε 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 4,6 εκατομμύρια δολάρια του Trump, σύμφωνα με ανάλυση του Center of Responsive Politics (CRP) με βάση στοιχεία που της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι ξεπέρασαν τους Δημοκρατικούς όσον αφορά το συνολικό ποσό δωρεών της ασφαλιστικής βιομηχανίας προς τους υποψηφίους της Βουλής και της Γερουσίας. Από τα σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια που έχουν συνεισφέρει μέχρι στιγμής οι ασφαλιστικές σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν λάβει περίπου 54% και οι Δημοκρατικοί, 46%.

Οι επιτροπές πολιτικής δράσης – ή τα PAC – συγκεντρώνουν και συνεισφέρουν χρήματα. Τα περισσότερα PAC αντιπροσωπεύουν επιχειρηματικά, εργατικά ή ιδεολογικά συμφέροντα. Τα PAC μπορούν να δώσουν 5.000 $ σε μια υποψήφια επιτροπή ανά εκλογή (πρωτοβάθμια, γενική ή ειδική). Μπορούν επίσης, να δώσουν έως και 15.000 $ ετησίως σε οποιαδήποτε επιτροπή εθνικού κόμματος και 5.000 $ ετησίως σε οποιοδήποτε άλλο PAC. Τα PAC ενδέχεται να λάβουν έως 5.000 $ από οποιοδήποτε άτομο, PAC ή επιτροπή κόμματος ανά ημερολογιακό έτος.

Σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο, τα PAC που εκπροσωπούν τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνεισφέρει λίγο περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 57% αυτών των χρημάτων έχουν διατεθεί σε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους και το 43% σε Δημοκρατικούς υποψηφίους.

Ακολουθεί μια λίστα από το CRP των κορυφαίων PAC που αντιπροσωπεύουν ασφαλιστικές και τα συνολικά ποσά που κάθε PAC έχει συνεισφέρει στους υποψηφίους κάθε μεγάλου κόμματος.

Δημοσιογραφικό τμήμα insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]