Η απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο αυξήθηκε κατά 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ

Παρά το πλήγμα που επέφερε στην αγορά εργασίας η έξαρση της πανδημίας, ο ασφαλιστικός κλάδος φαίνεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά, καθώς, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας για ασφαλιστές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20 χιλιάδες στη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Γκρεγκ Τζάκμπσον, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Jacobson, ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 1,2% στα επίπεδα απασχόλησης τους τελευταίους μήνες. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα ποσοστά ανεργίας στον ασφαλιστικό κλάδο ανέρχονται σε 2,2%, μέγεθος το οποίο είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το συνολικό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στις ΗΠΑ, το οποίο κυμαίνεται στο 6,3% βάσει των τελευταίων ερευνών. Μάλιστα σε δηλώσεις του σε διαδικτυακό σεμινάριο τονίζει ότι είναι πολύ τυχεροί όσοι εργάζονται στον ασφαλιστικό κλάδο.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το ποσοστό ανεργίας των ασφαλιστών αυξήθηκε, δεν ξεπέρασε το 4%, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η αγορά εργασίας στον ασφαλιστικό χώρο είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.insurancejournal.com/news/national/2021/02/26/602894.htm

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]