Οι Agnellis πουλούν την PartnerRe στην Covea για 9 δισεκατομμύρια δολάρια

H Γαλλική ασφαλιστική Covea βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Exor NV της οικογένειας Agnelli με σκοπό να αγοράσει την ιταλική αντασφαλιστική PartnerRe της Ιταλίας για περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Covea απευθύνθηκε στην Exor και βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την εταιρεία χαρτοφυλακίου, η οποία ελέγχει επίσης τη Fiat Chrysler NV και τη Ferrari NV.

Οι Exor και Covea επιβεβαίωσαν τις αποκλειστικές συζητήσεις. Οι συνομιλίες “βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε μια συναλλαγή”, ανέφερε η Exor, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, αργά την Κυριακή. Οι μετοχές της Exor αυξήθηκαν κατά 4,9% στο Μιλάνο, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 17,6 δισ. Ευρώ (19,3 δισ. Δολάρια).

Η εξαγορά της PartnerRe θα βοηθούσε τη Covea να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πέρα ​​από την κάλυψη κατοικίας, αυτοκινήτων, ζωής και υγείας.

Εάν είναι επιτυχής, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο από τότε που η Axa SA αγόρασε την XL το 2018 για $ 15,3 δισεκατομμύρια.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]