Χωρίς νέο στόχο για τα φετινά της κέρδη η Munich Re

Με νέα ανακοίνωση η Munich Re σημειώνει πως λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού δε θα θέσει νέο στόχο για τη φετινή της κερδοφορία.

Μετά την απόσυρση του στόχου που είχε τεθεί προ COVID-19 (για κέρδη 2,8 δις. ευρώ φέτος)  γερμανική αντασφαλιστική είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για την κερδοφορία τους έτους. 

Ο COVID-19 έχει οδηγήσει σε διεύρυνση των ασφαλισμένων ζημιών, στην πλειονότητα λόγω της ακύρωσης ή αναβολής μεγάλων γεγονότων.

Υπενθυμίζεται ότι για το α’ τρίμηνο του έτους, η Munich Re ανακοίνωσε ζημίες 800 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά της κέρδη της να υποχωρούν κατά 65%, στα 221 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος Μαρτίου, ο δείκτης φερεγγυότητας της Munich Re είχε διαμορφωθεί στο 212%, δηλαδή εντός του επιθυμητού ορίου διακύμανσης 175-220%.

«Οι οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από τον COVID-19 θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις και για τη Munich Re. Ο COVID-19, κατέδειξε όμως την αξία της ασφάλισης και αυτό θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», σημείωσε η Munich Re.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]