Τα πρώτα στοιχεία των Lloyd’s για τον COVID 19

Ο Chief Executive Officer των Lloyd’s, John Neal κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 τόνισε πως τα συνδικάτα των Lloyd’s διαχειρίζονται το τελευταίο διάστημα αξιώσεις σχετικές με τον COVID-19 σε περίπου 14 διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Υπογράμμισε ταυτόχρονα το πόσο νωρίς είναι για την αγορά να συντάξει μία γενική εκτίμηση των ασφαλιστικών ζημιών από την πανδημία. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν πως επηρεάστηκαν και θα επηρεαστούν πολλοί διαφορετικοί κλάδοι επιχειρήσεων.

Οι ζημιές θα προκληθούν από κλάδους όπως ασφάλιση ακύρωσης συμβάντων, ταξιδιωτική ασφάλιση, ιατρική αμέλεια, αποζημίωση εργαζομένων και ευθύνη εργοδοτών από ομάδες όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τις αερομεταφορείς, εξήγησε ο Neal, ενώ εξετάζονται και αγωγές από γενικές αξιώσεις ευθύνης έναντι εταιρειών κρουαζιέρας και ξενοδοχείων.

Ο δείκτης κεφαλαιακής φερεγγυότητας των Lloyd’s ανήλθε σε 205% στις 19 Μαρτίου, καταγράφοντας πτώση από το 238% που ήταν το 2019, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας σε ολόκληρη την αγορά στο 146% από 156% πέρυσι.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]